Ιαπωνία – Κορωνοϊός : Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη – Διαφορετική από τη βρετανική

Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού -διαφορετική από τη βρετανική- εντοπίστηκε σε τέσσερις ταξιδιώτες από την πολιτεία της Αμαζονίας στη Βραζιλία.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΤον εντοπισμό της νέας μετάλλαξης ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας σήμερα.

Αξιωματούχος του υπουργείου ανέφερε πως βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της νέας αυτής παραλλαγής, η οποία διαφέρει από τις εξαιρετικά μολυσματικές παραλλαγές που βρέθηκαν για πρώτη φορά στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να δείχνει ότι η νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε στα κρούσματα από τη Βραζιλία έχει υψηλή μολυσματικότητα», εξήγησε ο Takaji Wakita, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τους τέσσερις ταξιδιώτες που έφτασαν στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο στις 2 Ιανουαρίου, ένας άντρας περίπου 40 ετών εμφάνισε αναπνευστικό πρόβλημα, μια 30χρονη γυναίκα είχε πονοκέφαλο και πονόλαιμο, ένας έφηβος είχε πυρετό και μια έφηβη δεν εμφάνισε καθόλου συμπτώματα.

Η Ιαπωνία κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο και τρεις ακόμη περιφέρειες, την περασμένη Πέμπτη, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. .

Σε εθνικό επίπεδο, τα κρούσματα ανέρχονται περίπου σε 289.000, με 4.061 θανάτους, δήλωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.