Ιατρικές προμήθειες στην Κύπρο έστειλαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έστειλαν ένα αεροσκάφος, που μεταφέρει 8 τόνους ιατρικών προμηθειών στην Κύπρο, ενισχύοντας περίπου 10.000 επαγγελματίες υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας του COVID-19.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων WAM, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιρατών στην Κύπρο Sultan Ahmed Ghanem Al Suwaidi δήλωσε ότι «η παροχή βοήθειας σε χώρες που επηρεάζονται από τον COVID-19 αποτελεί ανθρωπιστική υποχρέωση για όλες τις χώρες, καθώς η ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κρίσης».

«Αυτή η βοήθεια είναι ένα από τα πολλά φορτία που έχουν αποστείλει τα ΗΑΕ από την αρχή της κρίσης σε πληγείσες χώρες, επιπροσθέτως της συνεργασίας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ΠΟΥ, ώστε να υπάρξει μια πιο ισχυρή παγκόσμια αντίδραση στην εξάπλωση του ιού» συμπλήρωσε.

Είπε ακόμη ότι η παροχή ιατρικών προμηθειών από τα ΗΑΕ στην Κύπρο θα επιτρέψει στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας να εκτελούν με ασφάλεια τα επαγγελματικά τους καθήκοντα, στη μάχη κατά της εξάπλωσης του ιού.

Η ηγεσία και ο λαός των ΗΑΕ στέκονται στο πλευρό της Κύπρου και όλων των χωρών που έχουν επηρεαστεί, καθώς προσπαθούν να ξεπεράσουν αυτή την ανθρωπιστική κρίση, κατέληξε ο Πρέσβης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.