Ιατροδικαστής: Η Κάρολαϊν κοιμόταν λίγο πριν το φόνο

Τους ισχυρισμούς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για όσα προηγήθηκαν της στυγνής δολοφονίας της Κάρολαϊν Κράουτς φέρεται να αποδομεί η κατάθεση της ιατροδικαστή

Τους ισχυρισμούς του Μπάμπη Αναγνω­στόπουλου για όσα προηγήθηκαν της στυγνής δολοφονίας της Κάρολαϊν Κράουτς φέρεται να αποδομεί η κατάθεση της ιατροδικαστή, η οποία τόνισε ότι το θύμα κοιμόταν λίγο πριν τη δολο­φονία του και ότι αποκλείεται ο 32χρονος να είχε λιποθυμήσει.

Ο ανακριτής της υπόθεσης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά έχει στα χέρια του τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης μεταξύ των οποίων και την ερμηνεία της ιατροδικαστή για τις καταγρα­φές της καρδιακής λειτουργίας από το ρολόι της 20χρονης, που δεν συμφωνούν με όσα υποστη­ρίζει ο καθ’ ομολογία δράστης.

Έτσι κι αλλιώς ο θάνατός της επήλθε νωρί­τερα από την ώρα που έχει υπολογιστεί βάσει των καταθέσεων του πιλότου, ο οποίος φαίνεται να έχει υποπέσει και σε άλλες αντιφάσεις στην κατάθεσή του.

Τι δείχνουν το smartwatch και οι καρδιακοί παλμοί

Η ιατροδικαστής σημειώνει πως ο θάνατος της άτυχης κοπέλας επήλθε στο διάστημα από τις 4:05 έως τις 4:11, οπότε και καταγράφηκε απότομη αύξηση των καρδιακών παλμών. Με­ρικά λεπτά νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 3:58 οι καρδιακοί παλμοί της Κάρολαϊν δηλώνουν ένα άτομο που κοιμάται.

Στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς η ιατροδικαστής αναφέρει ότι όταν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και είδε το κινητό-βιομε­τρικό ρολόι (smartwatch) που φορούσε το θύμα το πήρε και το μετέφερε για αξιολόγηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Από τα δεδομένα η ίδια εκτιμά τα ακόλουθα:

  • «Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρε­μία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχι­κού στρες.
  • Από τις τιμές που μου αναφέρετε θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61/λεπτό.
  • Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50% πε­ρίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του.
  • Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχι­κού ή σωματικού στρες.
  • Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχα­νισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11.
  • Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από τη νεκροψία και νε­κροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά, ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Η μάρτυρας αναφερόμενη στην εξέταση που έκανε στον δράστη οκτώ ώρες μετά την κλήση της Αστυνομίας για την υποτιθέμενη ληστεία στο σπίτι λέει, μεταξύ άλλων, πως δεν έφερε ούτε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνι­ζε ασφυκτικά προβλήματα.

Η ιατροδικαστής υπογράμμισε πως αποκλεί­εται ο άντρας που εξέτασε, 32 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανιοεγκεφαλικές κακώ­σεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάστα­ση αναισθησίας.

Ο Αναγνωστόπουλος οδηγήθηκε προχθές υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον σε ει­σαγγελέα και ανακριτή για να πάρει προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη.

Στην ομολογία του ο 32χρονος πιλότος πα­ρουσίασε τον εαυτό του ως τον συγκαταβατικό και τον ισορροπιστή στη μεταξύ τους σχέση και ότι για όλα ευθύνεται η κακή στιγμή. Στη δικογραφία όμως που σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς υπάρχουν αρκετά στοιχεία που θα ταλανίσουν το δικαστήριο για το εάν υπάρ­χει το ενδεχόμενο δόλου στις πράξεις του, λένε σήμερα οι αστυνομικοί αναφερόμενοι κυρίως στη στιγμή της δολοφονίας της άτυχης νεαρής γυναίκας.

Όπως προκύπτει από αυτά, ο Μπάμπης έπε­σε με ολόκληρο το κορμί του πάνω στο σώμα της 20χρονης που βρισκόταν μπρούμυτα πάνω στο κρεβάτι και με αυτό πίεσε το πρόσωπό της πάνω στο μαξιλάρι για το μοιραίο για τη ζωή της 20χρονης διάστημα των πέντε λεπτών όταν μόνο δυο λεπτά είναι, όπως αναφέρεται, αρκετά για να λιποθυμήσει. Με τον τρόπο αυτό ελαχι­στοποιούσε την πιθανότητα να αφήσει σημάδια πάνω στο σώμα της, αλλά και να ελέγχει καλύ­τερα τις αντιδράσεις της.

Σημαντικά στοιχεία είναι επίσης η αφαίρε­ση της κάρτας της κάμερας του σαλονιού όπου αποθηκεύονταν τα βίντεο και η οποία βγήκε πριν το φόνο, όπως και το κρέμασμα του σκυ­λιού. Τόσο οι ίδιοι οι αστυνομικοί του Ανθρω­ποκτονιών της Ασφάλειας όσο -και κυρίως- οι συνάδελφοί τους στο Διαρρηκτών σε όλες τις βίαιες επιθέσεις ληστών ως εκείνη τη στιγμή δεν είχαν συναντήσει τη θανάτωση ζώου. Είχαν δει να τα ναρκώνουν και να τα κτυπούν άγρια, όμως ποτέ ληστές δεν είχαν σκοτώσει σκυλί, λένε οι αστυνομικοί και αυτό ήταν που τους πα­ραξένεψε.

Όταν μάλιστα διαπιστώθηκε ότι το άτυχο ζώο θανατώθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε κρεμα­σμένο χωρίς να έχει ακουστεί γάβγισμά του, τότε ήταν που σκέφτηκαν ότι πιθανώς να ήταν ο 32χρονος αφού ο δράστης πρέπει να ήταν ένα πρόσωπο που το ζώο εμπιστευόταν και δεν αντελήφθη τις προθέσεις του.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Κάρολαϊν περιέγραψε στους αστυνομικούς τον τρόπο που την οδήγησε στο θάνατο. «Τιναζόταν το πρόσω­πό της που ήταν στο μαξιλάρι. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Κάρολαϊν σταμάτησε να κουνιέ­ται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την κουνούσα. Μάταια».

Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν είχε πρόθεση να κοροϊδέψει τις Αρχές: «Τι θα γινόταν το παιδί μου; σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της. Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δεν θα πίστευε ότι μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί. Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ό,τι έκανα μετά το έκανα για να μη χά­σει η Λυδία και τον πατέρα της».

«Μια μεγάλη συγγνώμη από τους ανθρώ­πους που πλήγωσα. Ξέρω πως έχει πολύ μικρή αξία σε αυτούς που στερήθηκαν. Αυτό που έκα­να δεν τα δικαιολογεί. Άλλαξε η συμπεριφορά της με τη γέννηση του παιδιού. Έγινε επιθετική. “Όχι μη φέρεις τη μικρή, δεν σας θέλω” και ξε­κίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω και να κοιμηθεί. Η Κάρολαϊν συνέχισε να τινάζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει», φέρεται να κατέθεσε ο συζυγοκτόνος που για 37 ημέρες έπαιζε θέατρο.

«Όταν έκανε τη δήλωση ότι οι αστυνομικοί θα βρουν τον δολοφόνο ήταν ειλικρινής. Είχε την ελπίδα ότι μπορούσε να μας ξεγελάσει, ότι θα γλίτωνε και θα ζούσε με το παιδί του. Ταυτό­χρονα όμως εκτιμώ ότι είχε την εσωτερική ανά­γκη να πιαστεί για να απαλλαγεί από το βάρος της δολοφονίας», ανέφερε στην «Εφ.Συν.» αξι­ωματικός που είχε άμεση εμπλοκή στις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 20χρονης Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά.

Εξάλλου η χρονιάρα, πλέον, κόρη του, ήταν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το μόνο πρόσωπο που τον ενδιέφερε και μετά την ομολογία του, με τον 32χρονο Μπάμπη να φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς ότι θα ήθελε να την ξαναδεί όταν βγει από τη φυλακή μετά από χρόνια.

Ο 32χρονος δράστης εξέφρασε την επιθυ­μία του να κρατήσει την επιμέλεια του παιδιού του. Για το θέμα αυτό θα αποφασίσει μέσα στις επόμενες ώρες η Εισαγγελία Ανηλίκων, η οποία εξετάζει ποιος από το οικογενειακό περιβάλλον θα αναλάβει το ενός έτους κοριτσάκι.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy