Ιδιαίτερη ανησυχία για Λεμεσό ενόψει σταδιακής χαλάρωσης μέτρων-«Κάποιοι δεν τηρούν τα μέτρα» είπε η Δρ. Πανά

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζεται για την κατάσταση στη Λεμεσό, η οποία με βάση του δείκτες του ECDC είναι στο «κόκκινο» και σε υπερδιπλάσιο σημείο από το όριο ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι παρά την ανησυχία δεν αναμένεται σε καμία περίπτωση τοπικό lockdown.

Υπενθυμίζεται ότι στη Λεμεσό τις τελευταίες μέρες γίνεται έλεγχος και των δευτερογενών επαφών.

Οι αρμόδιοι εκφράζουν ανησυχίες και για το νέο στέλεχος του ιού που κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη και το οποίο θεωρείται πιο μεταδοτικό. Οι δύο αυτοί παράγοντες είναι καθοριστικοί για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται για χαλαρώσεις.

Σε δηλώσεις της στην πρωινή ενημέρωση του ΑΣΤΡΑ το μέλος της επιστημονικής ομάδας Ζωή Δωροθέα Πανά,εκτίμησε ότι στη Λεμεσό κάποιοι φαίνεται ότι δεν τηρούν τα μέτρα και αυτό θα το βρούμε μπροστά μας όταν υπάρξει άρση των περιορισμών.

Η κυρία Πανά τόνισε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά στην επανεκκίνηση της οικονομίας, η οποία δεν μπορεί να είναι άσχετη με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και την πορεία του εμβολιασμού ειδικά των ηλικιωμένων .

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα φτάσουμε σε μηδενικά κρούσματα, και χαρακτήρισε αναμενόμενη την μικρή αύξηση που παρατηρείται στον αριθμό των κρουσμάτων.

Η κυρία Πανά είπε επίσης ότι στεναχωρεί ότι η Λεμεσός παρουσιάζει διαφοροποιημένη εικόνα αφού χθες το τελευταίο 24ωρο το ποσοστό θετικότητας πλησίασε το 1%.

Η κυρία Πανά είπε επίσης μέχρι τις 15 Μαρτίου πρέπει να παραμείνουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και στις κοινωνικές συναθροίσεις στα σπίτια.Προβληματίζουν οι εκδηλώσεις των καρναβαλιών και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αξίζει να κάνουμε υπομονή μέχρι τις 15 Μαρτίου όσον αφορά ειδικά στην επαναλειτουργία των χώρων εστίασης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.