Ιδιοκτήτης κάνει έξωση σε επιχειρηματία ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, λόγω δύο ενοικίων


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Μέτρα για γερά νεύρα είναι τα αυτά που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση και θα ισχύσουν από την πρώτη του Μάρτη, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης.         

Χρειάζεται, είπε να γίνει ένας οδικός χάρτης ώστε να μπούμε με πρόγραμμα στην κανονικότητα καθώς βαδίζουμε  με βάρκα την ελπίδα και θα κλάψουμε επι ερειπίων καθώς ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του. Ο κόσμος τόνισε είναι σε απόγνωση, τόνισε ο κ. Κουρσάρης.

Έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση επιχειρηματία στην Αγία Νάπα ο οποίος ενώ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, πήρε ειδοποίηση για έξωση από τον ιδιοκτήτη γιατί χρωστά δυο ενοίκια. Το μαγαζί έχει κατεβασμένα ρολά από τον Οκτώβριο του 2020.

Γυμναστές: Παραπληροφόρηση για γυμναστήρια-Σφοδρές αντιδράσεις για τις δήθεν χαλαρώσεις

Σφοδρό κύμα αντιδράσεων προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας για «χαλαρώσεις» και περί ανοίγματος των γυμναστηρίων.

Και το «ανοίγουν», δέχεται αμφισβήτησης καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός, δεν θα υπάρχει επιστροφή την ελεύθερη εκγύμναση του κόσμου, αλλά θα γίνεται με προσωπική εκγύμναση με «ταβάνι» τα πέντε άτομα σε χώρο 200 τμ συμπεριλαμβανομένου του γυμναστή..

Σε ό,τι αφορά στον αθλητισμό, ο κ. Υπουργός είπε ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν λεπτομερώς από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, διευκρινίζοντας ότι η εκγύμναση θα γίνεται για σκοπούς ατομικής άθλησης με γυμναστή ως εξής:

– Κλειστές αθλητικές αίθουσες μέχρι 80 τ.μ. η εκγύμναση θα γίνεται με δύο άτομα συμπεριλαμβανομένου του γυμναστή (ένας προς ένα).

– Κλειστές αθλητικές αίθουσες πέραν των 80 τ.μ. και μέχρι 200 τ.μ., με φυσική παρουσία 3 ατόμων (1 προς 2 αθλούμενους).

– Κλειστές αίθουσες ενιαίου χώρου πέραν των 200 τ.μ. φυσική παρουσία 5 ατόμων (1 προς 4 αθλούμενους).

Με τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν ανοίγουν τα γυμναστήρια, τόνισε ο εκπρόσωπος του συνδέσμου γυμναστηρίων Χρίστος Κονδύλης.

Χαρακτήρισε παραπληροφόρηση τα όσα ανακοινώθηκαν εξηγώντας ότι αυτό που επιτρέπεται είναι η μεταφορά των personal trainer μέσα στο γυμναστήριο από τους εξωτερικούς χώρους στους οποίους εργάζονταν τους τελευταίους μήνες.

Οι πελάτες των γυμναστηρίων θεώρησαν με την ανακοίνωση χθες ότι θα μπορούσαν να επιστρέψουν σταδιακά, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει, είπε.

Στα 200 τετραγωνικά μέτρα θα μπορούσαν να γυμναστούν περισσότερα άτομα, τόνισε ο κύριος Κονδύλης.

Όλα του γάμου δύσκολα-Νέες αναβολές γάμων λόγων μέτρων

Την ανάγκη καθορισμό ενός οδικού χάρτη ώστε να μπορούν να προγραμματίζονται οι γάμοι, επισήμανε εκ μέρους του συνδέσμου επαγγελματιών του κλάδου Γιώτα Καπαρή.

Θα πρέπει, τόνισε, να ξέρουμε πότε ξεκινάμε να προγραμματίζουμε και υπό ποιες προϋποθέσεις καθώς ένας γάμος θέλει κάποιους μήνες για να γίνει.

Η κατάσταση που επικρατεί, είπε, προκαλεί νέες αναβολές γάμων κάτι το οποίο επηρεάζει και τα άτομα που θέλουν να παντρευτούν αλλά και όλους τους κλάδους που συμβάλουν στην πραγματοποίηση της τελετής, όπως είναι οι φωτογράφοι, τα ανθοπωλεία, οι μουσικοί ακόμη και οι κλάδοι της αγροτικής οικονομίας.

ΟΕΒ: Πολύ περιορισμένες οι χαλαρώσεις – Τρομακτικά σενάρια για εστίαση

Πολύ συντηρητικές, δισταχτικές αλλά και περιορισμένες χαρακτήρισε τις χθεσινές χαλαρώσεις που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου.

Δεν αρκεί, είπε, να σχεδιάζουμε μια βδομάδα μπροστά, ειδικά για τις επιχειρήσεις. Σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει ένας οδικός χάρτης για να ανακάμψει η οικονομία. Εξήγησε ότι οποιαδήποτε επιχείρηση για να αρχίσει να λειτουργεί έχει ένα κόστος και ίσως κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις να μην ανοίξουν κρίνοντας ότι το όφελος θα είναι λιγότερο από το κόστος.

Ειδικά για τον τομέα της εστίασης ο κύριος Αντωνίου είπε ότι ακούστηκαν τρομακτικά σενάρια για κατάτμηση της έναρξης λειτουργίας του, με διάφορα ορόσημα για το άνοιγμα γεγονός που θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα αν εφαρμοζόταν.

Η εστίαση, τόνισε, πρέπει να λειτουργήσει όλη μαζί διαφορετικά θα αντιμετωπίσουμε άσχημα φαινόμενα. Είπε επίσης ότι σε ότι αφορά τη λειτουργία των κέντρων διασκέδασης θα λειτουργήσουν αρχικά ως χώροι εστίασης αλλά το σκέλος του χορού δεν θα περιλαμβάνεται.
Είπε επίσης ότι θα πρέπει το κέρφιου να πάει τουλάχιστον μέχρι τις έντεκα το βράδυ.

Όσον αφορά τις τελετές και εκδηλώσεις γάμου, υπογράμμισε την ανάγκη να καθοριστεί ο Μάιος ως ημερομηνία έναρξης προγραμματισμού τους έτσι ώστε να μην αναβάλλονται.

ΠΕΟ: Θα οδηγηθούμε σε ανισότητες

Είναι πρώτης γραμμής προτεραιότητας η κυβέρνηση να συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους για να διευρύνει τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής, με στόχο να αντιμετωπιστούν τα κενά και τα προβλήματα που συσσωρεύονται καθώς η κατάσταση εξελίσσεται σε κοινωνική και οικονομική κρίση για πολλούς εργαζόμενους και μικρές επιχειρήσεις, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ η αναπληρώτρια γγ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Αυτά, υπογράμμισε, δεν μπορούν να περιμένουν το πότε θα λειτουργήσει γενικά η οικονομία. Όταν είσαι με μειωμένο εισόδημα για πάνω από ένα χρόνο, όπως για παράδειγμα οι κλάδοι που επηρεάζονται από τον τουρισμό, αυτό συσσωρεύει και άλλες ανάγκες όπως τα ενοίκια και οι δόσεις, πρόσθεσε.

Η κυρία Χαραλάμπους εξέφρασε ανησυχία ότι θα οδηγηθούμε σε νέες κοινωνικές ανισότητες γι αυτό θα πρέπει να εξεταστεί τι κάνει η πολιτεία και να υπάρξει μια ολοκληρωμένη απάντηση. Είναι προφανές, σημείωσε, ότι τα επιδόματα, ιδιαίτερα για ομάδες εργαζομένων και επιχειρήσεων που είναι χωρίς πραγματικό εισόδημα έχουν εξανεμιστεί.
Τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να διακοπούν τα επιδόματα σε εκείνους τους κλάδους που άνοιξαν τώρα μερικώς.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.