Ιδιωτικά νοσηλευτήρια: «Ναι» υπό όρους για ένταξη των ΤΑΕΠ στο ΓΕΣΥ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Αν υπάρχουν οι σωστές συνθήκες, μπορούν να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που διαθέτουν ΤΑΕΠ, ανέφερε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων, Μάριος Καραϊσκάκης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο κ. Καραϊσκάκης σημείωσε ότι αναμένουν να δουν και να μελετήσουν την πρόταση του ΟΑΥ. Ανέφερε ότι αν η πρόταση είναι συμβατή με τις δυνατότητες των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και αν μπουν τα σωστά κριτήρια, τότε αρκετά ιδιωτικά νοσηλευτήρια μπορούν να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ.


Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με θέμα των αποζημιώσεων και των όρων με τους οποίους θα ενταχθούν τα ΤΑΕΠ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓΕΣΥ.

Όπως είπε, το ΤΑΕΠ είναι κοστοβόρο τμήμα και για να λειτουργήσει χρειάζεται η ανάλογη αποζημίωση, λέγοντας ότι υπάρχει ρήτρα για κάλυψη των εξόδων των ΤΑΕΠ στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι τώρα δε λειτουργούν τα ΤΑΕΠ σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια.


Ακόμα, ο κ. Καραϊσκάκης σημείωσε ότι παρόλο που ζητούσαν να τύχουν ενημέρωσης για το θέμα ένταξης των ΤΑΕΠ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓΕΣΥ, δεν έγινε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.

Παράλληλα, ανέφερε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2023 θα γίνει αλλαγή στον τρόπο αποζημίωσης των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.