Ιδιωτικά νοσοκομεία εντός του ΓΕΣΥ «καρφώνουν» το Υπουργείο Υγείας – «Δεν μας ζητήθηκε ποτέ…»

Ιδιωτικά νοσοκομεία εντός του ΓΕΣΥ αδειάζουν το Υπουργείο Υγείας.

Το θέμα προέκυψε μετά τις δημόσιες αναφορές σχετικά με τις απαιτήσεις του Υπουργείου Υγείας, για κονδύλι 123 εκατομμυρίων ευρώ, που ζήτησε να προστεθεί στον ΟΑΥ, για να καλύψουν υπηρεσίες εκτός ΓεΣΥ.

Ο Σύμβουλος του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου είχε αναφέρει ότι το Υπουργείο αναγκάστηκε σε πολλές περιπτώσεις να προβεί σε αγορά υπηρεσιών με σημαντικά υψηλά κόστη προκειμένου «και πάλι για να σωθούν ανθρώπινες ζωές», αφού κατεπείγοντα περιστατικά δεν ήταν σε θέση να αναλάβουν νοσηλευτήρια του ΓεΣΥ, είτε λόγω φόρτου εργασίας είτε μη ύπαρξης εφημερεύοντα ειδικού γιατρού, ή λόγω έλλειψης κλινών.

Στη συγκεκριμένη τοποθέτηση απάντησαν το Mediterranean Hospital of Cyprus, αλλά και το Αρεταίειο Νοσοκομείο, τα οποία ουσιαστικά άδειασαν το Υπουργείο, τονίζοντας πως ουδέποτε τους είχε ζητηθεί να ανταποκριθούν σε επείγον περιστατικό και να αρνηθούν. Σημειώνεται πως και τα δύο νοσηλευτήρια είναι συμβεβλημένα στο ΓεΣΥ.

Από πλευράς του, το Mediterranean εξέφρασε την ετοιμότητά του να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε επείγον περιστατικό υπάρξει, ενώ υπέδειξε πως έχει αποστείλει επιστολή, προς το Υπουργείο Υγείας, αλλά και τον ΟΑΥ, ζητώντας να γνωστοποιηθούν τα κριτήρια παραπομπής περιστατικών εκτός ΓεΣΥ.

Μάλιστα, είχε εκφραστεί έντονη δυσαρέσκεια για τις αναφορές περί ανεπάρκειας των νοσοκομείων του ΓεΣΥ, τονίζοντας δε, ότι παρέχονται υπηρεσίες σε υψηλό επίπεδο από τα νοσηλευτήρια που είναι συμβεβλημένα.

Σε παρόμοιο ύφος και η τοποθέτηση του Αρεταίειου Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» φιλοξενούνται δηλώσεις του Διευθυντή του νοσοκομείου, Μιχάλη Παπαδόπουλου, ο οποίος ανέφερε πως το νοσοκομείο δεν δέχθηκε ποτέ κλήση για επείγον περιστατικό και δεν ανταποκρίθηκε.

Ο κύριος Παπαδόπουλος τόνισε ότι το νοσοκομείο μπορεί να πιέζεται, όσον αφορά στις κλίνες του, ωστόσο δεν επικοινώνησε ποτέ κάποιος μαζί τους, από πλευράς Υπουργείου, για επείγον περιστατικό και να αρνηθούν περίθαλψη.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.