Ιδιώτης μετεωρολόγος: Έρχεται βαρύ χειμωνιάτικο σκηνικό – Εκ νέου χιόνια στο Τρόοδος (Live χαρτης))

Έλα στο Google News

Υπό χειμωνιάτικο κλοιό ετοιμάζεται να μπει η Κύπρος με τη θερμοκρασία που έχει ήδη σημειώσει πτώση να πέφτει περαιτέρω τις επόμενες μέρες.

Μιλώντας την Τρίτη (10/12) στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα», ο ιδιώτης μετεωρολόγος, Έρικ Κίτας, ενημέρωσε για το σκηνικό που θα αναμένουμε στο καιρό των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, από Τετάρτη και μετά ο καιρός θα χαρακτηρίζεται από βροχές και ισχυρές καταιγίδας ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες της Τετάρτης μέχρι και τις πρώτες ώρες της Πέμπτης.

Δείτε εδώ LIVE την εξέλιξη του καιρού : 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ σταδιακά από αύριο, βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται να επηρεάσει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σηµειωθεί ελαφρά χιονόπτωση.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός. Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα ανατολικά παράλια µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό πέσει χιονόνερο. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Πέµπτη, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο αναµένεται σταδιακά µικρή άνοδος, για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.