Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Φιλίας Κύπρου-Παλαιστίνης

Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Φιλίας Κύπρου-Παλαιστίνης με στόχο την αναζωογόνηση και τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των λαών της Κύπρου και της Παλαιστίνης. Η ίδρυση του Συνδέσμου ανακοινώθηκε σε πρόσφατη εκδήλωση και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που στάληκε την Παρασκευή στα ΜΜΕ ο Πρόεδρός του Συνδέσμου Δρ. Ναμπίλ Ιμπραχήμ επεσήμανε τις ομοιότητες στο χαρακτήρα και την ιστορία των δύο λαών, αλλά και τη μακρά φιλία που τους συνδέει.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΑνέφερε πως στην Κύπρο σήμερα ζουν περίπου δύο χιλιάδες Παλαιστίνιοι, οι οποίοι συμβάλλουν στην οικονομία του τόπου, ως εργάτες, βιοτέχνες, έμποροι ή επιχειρηματίες. Αριθμός μαθητών φοιτούν σε κυπριακά σχολεία και σπουδάζουν σε κυπριακά πανεπιστήμια.

Ευχαριστώντας  τον κυπριακό λαό που έχει «ανοιχτό το σπίτι του και την καρδιά του για να δέχεται τον ξένο», ο Δρ. Ιμπραχήμ σημείωσε ωστόσο, πως οι Παλαιστίνιοι δεν αναζητούν εναλλακτική πατρίδα, ούτε και η ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις, άλλων χωρών και πως “μοναδικός στόχος είναι η επιστροφή  και η ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους στο εθνικό τους έδαφος”.

Isam1981

Η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Μαρία Χρυσάνθου, αναφέρθηκε στα χρόνια που οι Κύπριοι είχαν αναζητήσει μια καλύτερη ζωή και καταφύγιο στην Παλαιστίνη και τις άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και εξέφρασε την επιθυμία όπως η Μεσόγειος θάλασσα μετατραπεί από «θάλασσα που μας χωρίζει, σε θάλασσα που μας ενώνει».

Στην εκδήλωση, στην οποία παρουσιάστηκε σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, καθώς και μικρή έκθεση παλαιστινιακών χειροτεχνημάτων και πινάκων ζωγραφικής, παρέστησαν πολλοί Κύπριοι και Παλαιστίνιοι καθώς και αντιπρόσωποι διπλωματικών αποστολών στην Κύπρο.

Img 0044

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei