«Ιερά Σύνοδος» με διάθεση τιμωρίας και συμμετοχή Αναστασιάδη σήμερα

Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος με τον Αρχιεπίσκοπο να παρουσιάζεται αποφασισμένος να επιβάλει κυρώσεις στον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, με αφορμή την στάση του απέναντι στην πανδημία.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΌπως μεταδόθηκε χθες βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Αρχιεπίσκοπος θα προειδοποιήσει τον Μόρφου πως αν δεν σταματήσει τα πύρινα κηρύγματα του κατά των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, θα διακόψει την χορηγία για κάλυψη των μισθών ιερωμένων στην μητροπολιτική περιφέρεια Μόρφου.

Εφόσον η Ιερά Σύνοδος ακούσει τον Μόρφου, το λόγο θα λάβουν όσοι Μητροπολίτες το επιθυμούν, με τον
Αρχιεπίσκοπο να δηλώνει αποφασισμένος να θέσει τέλος στο αντάρτικο κληρικών.

Όπως ανέφερε κατέχει πολλές επιστολές και θα τις παρουσιάσω στη Σύνοδο που κακίζουν τους κληρικούς που λένε στους δικούς τους να μην εμβολιαστούν και έχουμε θανάτους.

Στο μεταξύ ο Αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει στο ΡΙΚ ότι θα ζητήσει από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να εκφραστούν δημόσια υπέρ του εμβολιαστικού προγράμματος, κάτι το οποίο όμως είναι αμφίβολο, παρόλο ότι στην πλειονότητά τους οι Συνοδικοί έχουν εμβολιαστεί.

Όπως γράφει σήμερα ο Φιλελεύθερος που επικαλείται πληροφορίες από κύκλους της Εκκλησίας, κάποιοι από τους ιεράρχες και ειδικά όσοι προτίθενται να διεκδικήσουν μελλοντικά τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, άρχισαν να μετρούν τις ψήφους.

Ειδικά αν δεν διεκδικήσει τον θρόνο μόνο ο Μητροπολίτης Λεμεσού και υπάρξει σύγκρουση δύο στρατοπέδων, τότε ο Μόρφου ίσως διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο.

Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι σήμερα οι Ιεράρχες δεν θα λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις κατά του Μόρφου.
Στο μεταξύ η ιερά σύνοδος στην συνέχεια θα ασχοληθεί και με το κυπριακό και θα τύχει ενημέρωσης από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.