Ο Ιωσήφ McLoone, ιερέας της Καθολικής Εκκλησίας του Αγίου Ιωσήφ στο Downingtown, έκλεβε δωρεές από ενορίτες για να χρηματοδοτήσει τη πολυτελή συνήθειά του  να πληρώνει τον λογαριασμό του σε application γνωριμιών για άντρες Grdindr αλλά και να πληρώνει για προσωπικά έξοδα, για τουλάχιστον έξι χρόνια,

Η McLoone φέρεται να υπεξαίρεσε 98.405 δολάρια από την εκκλησία και τα  χρησιμοποίησε για να πληρώσει δείπνα, τα έξοδα ταξιδιού, τα χρέη πιστωτικών καρτών και ένα πολυτελές παραλιακό σπίτι στο Νιου Τζέρσεϊ, καθώς και ένα λογαριασμό “extra” σε application γνωριμιών για αντρες το Grindr XTRA.

Παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε μερικά από τα κεφάλαια για «προσωπικές σχέσεις» με άνδρες, συμπεριλαμβανομένων $ 1.200 σε έναν κρατούμενο στις φυλακές.

Η McLoone φέρεται επίσης ότι έκανε 17 ξεχωριστές πληρωμές συνολικού ύψους 1.720 δολαρίων σε άνδρες που γνώρισε στο Grindr μέσω μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής μεταφοράς χρημάτων.

Κατά τη διάρκεια της εξαετούς απάτης, διπλασίασε την αμοιβή που εισέπραττε απο κάθε γάμο ή βαφτίσια, ενώ  κατηγορείται επίσης ότι χρησιμοποίησε 3.000 δολάρια για την αποπληρωμή οφειλών προσωπικών πιστωτικών καρτών.

Η Αρχιεπισκοπή της Φιλαδέλφειας ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την ύποπτη δραστηριότητα του McLoone στις αρχές του 2018 ενώ παράλληλα τέθηκε σε αργία.

Τώρα αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών αριθμών κλοπών κακοποιών. Η McLoone βρίσκεται ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης με εγγύηση 50.000 δολαρίων.