Ικανά να καταστρέψουν οποιονδήποτε αντίπαλο τα όπλα της Ρωσίας, λέει ο Γραμματέας του ΣΑ της χώρας

epa09925933 Russian aircrafts fly over the Kremlin during the general rehearsal for the Victory Day parade in Moscow, Russia, 04 May 2022. The Victory parade will take place on the Red Square on 09 May to commemorate the victory of the Soviet Union's Red Army over Nazi-Germany in WWII. EPA/YURI KOCHETKOV

Η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν με στρατιωτικό προβάδισμα, αλλά είναι ικανή να καταστρέψει οποιονδήποτε αντίπαλο εάν απειληθεί, δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) της Ρωσίας Νικολάι Πάτρουσεφ σε συνέντευξή του στην επίσημη εφημερίδα της ρωσικής κυβέρνησης «Ροσίσκαγια Γκαζιέτα».

«Η Ρωσία είναι υπομονετική και κανέναν δεν τρομάζει με στρατιωτική υπεροπλία. Όμως διαθέτει μοναδικά σύγχρονα όπλα, ικανά να καταστρέψουν οποιονδήποτε αντίπαλο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, σε περίπτωση απειλής για την ύπαρξή της», απάντησε ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες πτήσεις στρατηγικών βομβαρδιστικών των ΗΠΑ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, τα οποία μάλιστα ασκήθηκαν στην εικονική εκτόξευση πυραύλων εναντίον στόχων στο ρωσικό έδαφος.

«Οι αιχμάλωτοι από την ίδια τους την προπαγάνδα Αμερικανοί πολιτικοί διατηρούν για κάποιο λόγο την βεβαιότητα, ότι σε περίπτωση απευθείας σύγκρουσης της Ρωσίας με τις ΗΠΑ είναι σε θέση να καταφέρουν προληπτικό πυραυλικό χτύπημα, μετά από το οποίο η Ρωσία ήδη δεν θα είναι σε θέση να απαντήσει. Πρόκειται για κοντόθωρη ανοησία και μάλιστα πολύ επικίνδυνη», σχολίασε ο Ν.Πάτρουσεφ, ο οποίος παρατήρησε ότι έχοντας ξεχάσει τα μαθήματα της ιστορίας κάποιοι στη Δύση ήδη σκέφτονται κάποια ρεβάνς, η οποία θα οδηγήσει σε στρατιωτική νίκη επί της Ρωσίας.

Κατά τον επικεφαλής του ρωσικού ΣΑ η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης προκάλεσε στη Δύση ευφορία. «Ωστόσο δεν διήρκεσε αυτή για πολύ, καθώς η Ρωσία εργάστηκε επί των λαθών της. Σήμερα η χώρα μας μπορεί να διασφαλίσει όχι μόνο την εσωτερική σταθερότητα, αλλά και την ασφάλεια του λαού της από εξωτερικές απειλές», παρατήρησε ο θεωρούμενος και στενός συνεργάτης του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

[yarpp]
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy