Ικανοποίηση Δήμου Λάρνακας για τερματισμό Οδηγίας Sevezo

Τερματίστηκε στη παραλιακή περιοχή Λάρνακας η οδηγία Sevezo

Ικανοποίηση εκφράζει ο Δήμος Λάρνακας για τον τερματισμό από σήμερα Παρασκευή 5 Μαϊου, της Οδηγίας Sevezo, που εφαρμόστηκε το 2011 και αφορούσε την περιοχή, όπου φυλάσσονταν τα πετρελαιοειδή και το υγραέριο.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «ακόμα ένας μεγάλος στόχος και διαχρονικό αίτημα της πόλης και δημοτών της Λάρνακας έχει επιτευχθεί πλήρως σήμερα. Από σήμερα η Οδηγία Sevezo, που είχε ενσωματωθεί σε σειρά νομοθετημάτων και αφορούσε τις περιοχές, όπου φυλάσσονται ή τυγχάνουν επεξεργασίας επικίνδυνες ουσίες, όπως είναι τα πετρελαιοειδή και το υγραέριο και που δεν επέτρεπε την οικιστική ανάπτυξη μέχρι ορισμένης απόστασης που περικλείεται στους λεγόμενους «κύκλους επικινδυνότητας», είναι πλέον παρελθόν».

Η Οδηγία Sevezo, «η οποία είχε εφαρμοστεί από το 2011, μετά από την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργού Εργασίας, δεν είναι πλέον σε ισχύ με αποτέλεσμα το Τοπικό Σχέδιο της Περιοχής να μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς εμπόδια. Η άρση της συγκεκριμένης Οδηγίας επιβεβαιώνει την ασφάλεια και την ποιότητα υγείας στην περιοχή και κατ’ επέκταση όλης της πόλης όπου μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και υγραερίου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τόσο η μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, όσο και η ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, δείχνουν το νέο πρόσωπο της πόλης για μια ανθρώπινη και λειτουργική για τους δημότες της πόλη, φιλόξενη για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες της και ελκυστική στους επενδυτές και την επιχειρηματικότητα».

Σημειώνεται ότι «συμπαραστάτες στην προσπάθεια αυτή ήταν πάντα σύσσωμη η Επιτροπή Ανάπτυξης της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, το ΕΒΕΛ, η ΕΤΑΠ, Αρχές και Φορείς της πόλης, τους οποίους ο Δήμος ευχαριστεί θερμά».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy