Ικανοποίηση συντεχνιών για υπογραφή συλλογικής σύμβασης στο λιμάνι Λεμεσού

Συνεχίζεται για 2η μέρα η απεργία των εργαζομένων της DP World Limassol, στο λιμάνι Λεμεσού.

Σε κανονικούς ρυθμούς επέστρεψε το λιμάνι της Λεμεσού μετά την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης και την άρση των απεργιακών μέτρων των εργαζομένων στην DP World Limassol, με τις συντεχνίες να εκφράζουν ικανοποίηση για το αποτέλεσμα.

Σε δηλώσεις του έξω από το λιμάνι, μετά την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΟΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ Λεμεσού, Γιάννης Τσουρής, ανέφερε ότι η προσπάθεια άρσης των απεργιακών μέτρων ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, όμως μέχρι το τέλος της μέρας δεν κατέστη δυνατόν να επέλθει συμφωνία, παρά τις συζητήσεις που έγιναν τηλεφωνικά αργά το βράδυ.

Τελικά η λύση βρέθηκε σήμερα το πρωί σε κατ’ ιδίαν συνάντηση συντεχνιών και εταιρείας, αφού συμφωνήθηκε και το τελευταίο σημείο, που εκκρεμούσε για την υπογραφή της πρώτης συλλογικής σύμβασης στο τερματικό γενικού φορτίου και κρουαζιέρων.

Αυτό έγινε κατορθωτό, είπε ο κ. Τσουρής, «με τη συμβολή και των δυο πλευρών, μπορώ να πω – και η εταιρεία υπέδειξε ωριμότητα και η δική μας η πλευρά – καθώς με εκατέρωθεν υποχωρήσεις επήλθε μια τελική συμφωνία, η οποία σήμανε και το τέλος των απεργιακών μέτρων».

Σε σχέση με το επίμαχο σημείο της διαφοράς, ο συντεχνιακός της ΣΕΚ είπε ότι «βρέθηκε μια νέα ρύθμιση, η οποία ήταν αποδεκτή και από τους εργαζόμενους και από την εταιρεία, μέσα από το διάλογο».

Αυτό, τόνισε, έλεγαν οι συντεχνίες από την αρχή, «ότι με το διάλογο και τις παρεμβάσεις, που έπρεπε να γίνουν θα βρίσκαμε μια λύση, μέσα σε πνεύμα καλής θελήσεως».

Από την πλευρά του, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ, Χρίστος Χριστοφή εξέφρασε την ικανοποίηση των συντεχνιών από την εξέλιξη αυτή «γιατί στόχος από την αρχή ήταν να υπογραφεί η πρώτη συλλογική σύμβαση».

«Έστω και με δυσκολίες αυτό έχει επιτευχθεί, οπότε νομίζουμε ότι με αυτήν την εξέλιξη θα υπάρξει μια ηρεμία, τόσο στους εργαζόμενους αλλά και στην ίδια την εταιρεία και θα έχουν όλοι ένα γραπτό κείμενο, συμφωνημένο πλέον, που θα αποφεύγονται αρκετά προβλήματα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χριστοφή είπε πως συντεχνίες και εργαζόμενοι «νιώθουμε δικαιωμένοι γιατί αυτά τα λέγαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό και το αποτέλεσμα το επιβεβαιώνει».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.