Ικανοποίηση Τατάρ για το αποτέλεσμα των «δημοτικών εκλογών»

Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι οι «τοπικές εκλογές» διεξήχθησαν με μια δημοκρατική ωριμότητα και ηρεμία, που αρμόζει στους Τουρκοκύπριους, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της περασμένης Κυριακής.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή δήλωση της «προεδρίας» αναφέρεται ότι ο Τ/κ ηγέτης είπε πως μετά την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της «τοπικής αυτοδιοίκησης», στόχος είναι αυτοί οι «θεσμοί» που έχουν άμεση σχέση με τον πολίτη, να παρέχουν υψηλότερη ποιότητα και αποτελεσματική εξυπηρέτηση στο κοινό.

Ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όσους εκλέγηκαν και ευχαρίστησε όσους μέχρι σήμερα προσέφεραν μέσα από την «τοπική αυτοδιοίκηση». Εξέφρασε δε την αποφασιστικότητά του να προσφέρει μέσα από τις αρμοδιότητες που του δίδει το «σύνταγμα» ώστε να εξευρεθούν ολοκληρωμένες λύσεις στα προβλήματα των «δήμων». Κοινός στόχος, είπε, μετά την μεταρρύθμιση, είναι οι «δήμοι» να λύνουν καθημερινά προβλήματα της ζωής των πολιτών και ν’ ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους, κάνοντας ειδική μνεία στην σημασία της τήρησης της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής.

Στο μεταξύ, μιλώντας στον «Μπαϊράκ» σήμερα ο εταίρος της «κυβέρνησης» και πρόεδρος του ΚΑ, Ερχάν Αρικλί διατύπωσε παράπονα λέγοντας ότι το κόμμα του και το τ/κ ΔΚ έχουν ζημιώσει από την συμμαχία με το ΚΕΕ, καθώς οι ψηφοφόροι του ΚΕΕ και του ΔΚ δεν ψήφισαν σε όλες τις περιπτώσεις τους υποψηφίους της τριμερούς συμμαχίας. «Δεν πήραμε αυτό που περιμέναμε στις εκλογές, οι προσδοκίες της συμμαχίας ήταν πολύ διαφορετικές, μείναμε μακριά από αυτές». Κατώτερες των προσδοκιών ήταν και οι επιδόσεις στον αριθμό των «δημοτικών συμβούλων», πρόσθεσε λέγοντας ότι αυτό οφείλεται στην «μη ανάδειξη υποψηφίων».

Το παράπονό του εστιάζεται ότι οι ψηφοφόροι του ΚΕΕ δεν ψήφισαν «δημοτικούς συμβούλους» από τ’ άλλα δύο κόμματα της «συγκυβέρνησης», ΔΚ και ΚΑ, με αποτέλεσμα οι μικρότεροι εταίροι της «κυβέρνησης» να έχουν πολύ λιγότερους «συμβούλους» απ’ ότι ανέμεναν. «Ενώ μπορούσαμε να δείξουμε τη δύναμή μας σε αυτές τις εκλογές, δεν το κάναμε. Οι ψηφοφόροι του ΚΕΕ και του ΔΚ ψήφισαν υποψηφίους του ΡΤΚ. Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον…»

Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συμμαχίες μετά από αυτό, δήλωσε ο Ερχάν Αρικλί λέγοντας ότι συμμαχίες σε «τοπικές» ή «γενικές – βουλευτικές εκλογές» δεν μπορούν να γίνονται. Είπε μάλιστα ότι υπήρχαν «βουλευτές» του ΚΕΕ που δεν εργάστηκαν ειλικρινά υπέρ της συμμαχίας των κομμάτων της «συγκυβέρνησης», λέγοντας πως «υπήρχαν ανοικτοί λογαριασμοί από παλιά».

Μετά την ψήφιση του «κρατικού προϋπολογισμού», συνέχισε ο κ. Αρικλί, οι πρόεδροι των τριών κομμάτων που απαρτίζουν την «κυβέρνηση» θα πρέπει να κάνουν μια συνάντηση αξιολόγησης της κατάστασης. Ωστόσο δεν φάνηκε ότι προτίθεται ν’ αποχωρήσει από την «κυβέρνηση» επικαλούμενος «τον λόγο που δώσαμε στον λαό» για να συνεχίζει το έργο της (η «κυβέρνηση»).

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.