Ικανοποίηση για την επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων εκφράζουν οι ακρίτες του Κ. Πύργου Τηλλυρίας

Έλα στο Google News

Ικανοποίηση, αλλά θέλουν διάνοιξη και του Πυροΐου και των Κοκκίνων

Θετική χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων τη διάνοιξη 9 οδοφραγμάτων εν αναμονή, όπως αναφέρει και της διάνοιξης όλων των οδοφραγμάτων, και αυτών του Πυροΐου και των Κοκκίνων.

Συγκεκριμένα με την ανακοίνωσή του το Κίνημα χαρακτηρίζει την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης ως θετική εξέλιξη. «Η ελεύθερη διακίνηση αποτελεί βασική ελευθερία, και αποτελούσε πάγια θέση μας ότι η διακίνηση θα πρέπει -εξαιρουμένων περιπτώσεων αδήριτης ανάγκης- να είναι ελεύθερη σε όλη την Κύπρο», αναφέρει.

Επισημαίνει ακόμα πως η διάνοιξη των οδοφραγμάτων που ήταν ανοικτά πριν την εμφάνιση της πανδημίας θα διευκολύνει δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας. Στο εύλογο κλίμα ευφορίας που έχει δημιουργηθεί, δεν πρέπει όμως να εκπίπτει της προσοχής μας η πεισματική άρνηση των κατοχικών αρχών για διάνοιξη των οδοφραγμάτων Πυροΐου και Κοκκίνων, που έχει ως αποτέλεσμα τη χρόνια, συνεχιζόμενη ταλαιπωρία πάρα πολλών συμπατριωτών μας, και σοβαρές οικονομικές συνέπειες για τις επηρεαζόμενες περιοχές, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Κίνημα Οικολόγων καλεί την κυβέρνηση να αναδείξει αυτή τη διάσταση και να δώσει κεντρώα σημασία στη διάνοιξη και αυτών των οδοφραγμάτων.
Καλεί επίσης την κυβέρνηση για άμεση επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τους ελέγχους ανίχνευσης κορονοϊού, στοιχείο απαραίτητο και για την αξιοποίηση της επαναλειτουργίας των σημείων διέλευσης. «Φαίνεται ότι τα προβλήματα δεν έχουν ικανοποιητικά επιλυθεί και συνεχίζεται η ταλαιπωρία των πολιτών», επισημαίνει.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.