Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλητισμού (World Athletics) καλωσόρισε την απόφαση της ΔΟΕ και της ιαπωνικής Κυβέρνησης για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και τη διεξαγωγή τους το 2021. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η αναβολή της διοργάνωσης ήταν κάτι που ζητούσαν οι αθλητές και ως εκ τούτου η συγκεκριμένη απόφαση τους ανακουφίζει.

Η World Athletics τονίζει, επίσης, πως όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να υπάρξει δράση στον ανοικτό στίβο και θα επιμηκύνει την αγωνιστική περίοδο για να διεξαχθούν μονοήμερα μίτινγκ. Σκοπός είναι όπως οι αθλητές να έχουν πρόσβαση σε αθλητικές διοργανώσεις εθνικές, περιφερειακές και διεθνείς ούτως ώστε να βοηθηθούν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2021.

Παράλληλα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία επισημαίνει ότι θα επισπεύσει την εξέταση του συστήματος πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους αθλητές και αθλήτριες του στίβου και σε συνεννόηση με την ΔΟΕ θα ανακοινώσει τις όποιες αλλαγές το συντομότερο δυνατό. Η World Athletics δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με την ΔΟΕ και τις άλλες διεθνείς Ομοσπονδίες για εξεύρεση εναλλακτικών ημερομηνιών για τους Ολυμπιακούς το 2021.

Επισημαίνει, τέλος, πως βρίσκεται ήδη σε διαβουλεύσεις με την οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το 2021 στο Όρεγκον, ώστε να μετατεθεί.