Ηλεκτρικό: 10% για τέσσερις μήνες η μείωση που προτείνει η Κυβέρνηση


Μείωση 10% για τους επόμενους τέσσερις μήνες είναι η κυβερνητική πρόταση για ανάσα στους λογαριασμούς της ΑΗΚ που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός οικονομικών επιβεβαίωσε αυτή την πρόταση αναφέροντας πως δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ αοριστον η επιχορήγηση και πρέπει να εξευρεθούν άλλες λύσεις.

Στο μεταξύ, κανονικά θα πληρώσουν οι καταναλωτές τους φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος τους οποίους έχουν παραλάβει ή θα παραλάβουν τις επόμενες μέρες και αφορούν την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για τη λήψη αποφάσεων με τη μορφή του κατεπείγοντος υπό το βάρος των έντονων πληθωριστικών πιέσεων, στη χθεσινή σύσκεψη μεταξύ των Υπουργών Ενέργειας και Οικονομικών με τα ΔΣ της ΑΗΚ και της ΡΑΕΚ δεν λήφθηκαν οριστικές αποφάσεις. Αντίθετα, η Νατάσα Πηλείδου σε δηλώσεις της μετά τη σύσκεψη παρέπεμψε σε νέες διαβουλεύσεις μεταξύ της ΡΑΕΚ και της ΑΗΚ με το Υπουργείο Ενέργειας. Ανέφερε επίσης ότι οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν «αν όχι αυτή την εβδομάδα τότε την επόμενη», προσθέτοντας ότι η μείωση της τιμής «ενδεχομένως να γίνει από την επόμενη διμηνία».

Σημειώνεται πάντως ότι η Υπουργός Ενέργειας διαβεβαίωσε πως η ΑΗΚ είναι διατεθειμένη να κάνει σημαντικά βήματα για την προστασία των καταναλωτών και τη διευκόλυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω των περιοριστικών μέτρων και του αρνητικού αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού. Ανέφερε επίσης ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε «να υπάρξει αισθητή μείωση», αποφεύγοντας ωστόσο να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για 10%. Ακόμη, ανέφερε ότι «η έκπτωση θα είναι στο τιμολόγιο, αλλά μελετάται από πού». Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι πέραν από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα τα οποία εξετάζονται, μελετώνται και κάποια μέτρα τα οποία θα προσφέρουν πιο μακροπρόθεσμες λύσεις.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.