Ίλον Μασκ: Απειλεί τη Microsoft με μήνυση

Ο Ίλον Μασκ απείλησε να μηνύσει τη Microsoft, την οποία κατηγορεί για χρήση δεδομένων του Twitter χωρίς άδεια.

«Εκπαιδεύτηκαν χρησιμοποιώντας παράνομα τα δεδομένα του Twitter. Ώρα για μήνυση», έγραψε ο Μασκ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα.


Όπως αναφέρει το BBC, είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Microsoft πως από την Τρίτη 25 Απριλίου, η διαφημιστική της πλατφόρμα δεν θα υποστηρίζει πια το Twitter. Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές διαφημίσεων δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους στο Twitter μέσω του εργαλείου διαχείρισης της Microsoft.

«Άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram και το LinkedIn, θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα», δήλωσε η Microsoft.

Σε άλλη ανάρτηση, σε συζήτηση για τα δεδομένα της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, ο Μασκ δήλωσε ότι είναι «ανοιχτός σε ιδέες».

«Αλλά το να ξηλώσουμε τη βάση δεδομένων του Twitter, να την απονομισματοποιήσουμε (αφαιρώντας τις διαφημίσεις) και στη συνέχεια να πουλήσουμε τα δεδομένα μας σε άλλους, δεν είναι μια κερδοφόρος λύση», σημείωσε.

Τον Φεβρουάριο, το Twitter άρχισε να χρεώνει για τα δεδομένα που συλλέγει από εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες, με ένα βασικό πακέτο να ξεκινά από 100 δολάρια τον μήνα. Τα δεδομένα επιτρέπουν στους χρήστες να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν κάθε πτυχή της παρουσίας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την πλατφόρμα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy