Ημερίδα στις Πλάτρες διοργανώνει το Γραφείο Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων

Στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού, συμβουλευτικής και επαγγελματικής αγωγής στους μαθητές των ορεινών κοινοτήτων, το Γραφείο του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής) διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Μαθαίνω – Σκέφτομαι – Αποφασίζω: Οι επαγγελματικές προοπτικές των μαθητών των ορεινών κοινοτήτων», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Πλάτρες, την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιώργος Σεφέρης» από τις 9:00 π.μ. – 12.30 μ.μ.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣύμφωνα με ανακοίνωση, η σημαντικότητα της Ημερίδας έγκειται στο γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που υπηρεσιακοί αξιωματούχοι εκ μέρους των Υπουργών Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και των Υφυπουργών Τουρισμού και Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής παρουσιάζουν, ενημερώνουν και συνομιλούν με τους μαθητές των Γυμνασίων των ορεινών κοινοτήτων για τις επαγγελματικές προοπτικές κι ευκαιρίες που υπάρχουν στην ορεινή Κύπρο.

Όπως αναφέρεται, οι εκπρόσωποι των Υπουργών θα παρουσιάσουν θέματα που σχετίζονται άμεσα με τις κατευθύνσεις της ΕΣΑΟΚ και αφορούν στη νέα ορεινή οικονομία και την επιχειρηματική διαφοροποίηση και ανταγωνιστικότητα των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, όπως η ανάπτυξη και οι ευκαιρίες της ορεινής και νεοφυούς επιχειρηματικότητας και βιομηχανίας, το νέο τουριστικό προϊόν Τροόδους, η οικοτεχνία και η μεταποίηση, το ηλεκτρονικό εμπόριο, η χρήση των τεχνολογιών στους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, η έρευνα, η καινοτομική προσέγγιση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, η αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου κ.ά.

Παράλληλα θα γίνει σύντομη αναφορά στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, με στόχο την παροχή καλύτερης καθοδήγησης των μαθητών για να επιλέγουν κατευθύνσεις που θα τους παρέχουν αυξημένες δυνατότητες απασχόλησης.

Χαιρετισμό στην Ημερίδα θα απευθύνουν ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης και ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης  Κυπριανός Λούης. Εκ μέρους των Υπουργών/Υφυπουργών, παρουσιάσεις θα γίνουν από τους Ανδρέα Α. Γρηγορίου, Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Μάριο Αδαμίδη, Ανώτερο Λειτουργό Γεωργίας, Χρίστο Φωτιάδη, Διευθυντή Βιομηχανίας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Αλέξανδρο Αλεξάνδρου, Διευθυντή Τμήματος Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ελίνα Χριστοφίδου, Λειτουργό Επιθεώρησης του Υφυπουργείου Τουρισμού και Νάσια Ζαντή, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei