Ο Ibrahim Cufoglu, 30 ετών, ο οποίος ασχολείται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία, περιγράφει τις δυσκολίες του να είσαι νέος παραγωγός.

Όντας εθελοντής σε δικοινοτικές δραστηριότητες, ο Τζιούφογλου υποστηρίζει ότι οι κοινότητες που ζουν στο ίδιο νησί πρέπει να μοιράζονται ειρηνικά τη ζωή τους. Ο Τζιούφογλου, ο οποίος συνεχίζει το οικογενειακό επάγγελμα, λέει ότι είναι παραγωγός από την παιδική του ηλικία και ότι δεν σκέφτεται τίποτα άλλο πέρα από αυτό το επάγγελμα.

«Προσπαθούμε να είμαστε παραγωγικοί»

Ο Τζιούφογλου από τη Λουρουτζίνα δήλωσε ότι η παραγωγή πάει καλά και πρόσθεσε: «Είμαστε επηρεασμένοι αρνητικά από το ξένο συνάλλαγμα αφού δεν έχουμε τη δική μας οικονομία και πρέπει πάντα να αγοράζουμε τα προϊόντα μας από έξω. Ως παραγωγοί, προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας. Αλλά δεν μπορούμε να δούμε μπροστά. Όταν θα σηκωθούμε αύριο, δεν ξέρουμε αν τα προϊόντα μας θα αγοραστούν ή όχι και δεν μπορούμε να κάνουμε σχέδια. Εάν αυτό συνεχιστεί, δεν νομίζω ότι οι νέοι Τ/κ θα μπορέσουν να ασχολούνται με την παραγωγή. Ο Τζιούφογλου, βλέποντας τα επαγγελματικά του όνειρα να εξαφανίζονται, το μόνο που του μένει είναι να αρκείται στην ελάχιστη ζημιά. «Αγαπώ το επάγγελμά μου, αλλά κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα πρέπει να σταματήσω», δηλώνει.

«Έχοντας στόχο την επίτευξη της ειρήνης, επιδιώξαμε να συμβάλουμε στη βελτίωση των συνθηκών ξεκινώντας τη διοργάνωση εκδηλώσεων»

Ο Τζιούφογλου, ο οποίος συμμετέχει συχνά σε δικοινοτικές δραστηριότητες, δήλωσε: «Γνώρισα πολλούς Ελληνοκύπριους φίλους στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς την περίοδο που είχε κερδίσει τις εκλογές ο Ακιντζί. Στη συνέχεια δημιουργήσαμε μια ομάδα στο Facebook που ονομάζεται ‘‘Κύπρος Μια Πατρίδα Όλοι Μαζί’’. Επιδιώκαμε να συναντιόμαστε συχνά, να διοργανώνουμε εκδηλώσεις, να καλλιεργήσουμε συνειδήσεις για την ειρήνη. Τώρα σε αυτήν την ομάδα στο Facebook, υπάρχουν πέραν των 800 ατόμων και από τις δύο κοινότητες. Αυτό μπορεί να ακούγεται μικρό, αλλά αποτελεί ένα θετικό βήμα για μας. Έχοντας στόχο την επίτευξη της ειρήνης, επιδιώξαμε να συμβάλουμε στη βελτίωση των συνθηκών ξεκινώντας τη διοργάνωση εκδηλώσεων». «Είχαμε καταφέρει να φέρουμε πολλούς περισσότερους κοντά σε σχέση με το τι περιμέναμε» Ο Τζιούφογλου δήλωσε ότι διοργάνωσαν δύο εκδηλώσεις με τίτλο «Music Connects People» και πρόσθεσε ότι τώρα ετοιμάζονται για την τρίτη.

«Είχαμε καταφέρει να φέρουμε πολλούς περισσότερους κοντά σε σχέση με το τι περιμέναμε»

Μαζί με τον İsmail Özyol και τον Ηλία Δημητρίου διοργανώσαμε μια εκδήλωση στην οποία μπορούσαμε να μοιραστούμε την κοινή μας μουσική παράδοση και να τραγουδήσουμε τραγούδια που υπάρχουν και στις δύο γλώσσες. Πλέον, συνεχίζουμε πάνω σε αυτό που κτίσαμε. Συχνά συναντιόμαστε στο βορρά, στο νότο ή τη νεκρή ζώνη, προσπαθώντας να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα της ειρήνης και να διοργανώσουμε κι άλλες δραστηριότητες».

«Ο μεγαλύτερος στόχος μας είναι να περάσουμε χρόνο μαζί και να καλλιεργήσουμε συνειδήσεις στους ανθρώπους»

Ο Τζιούφογλου συνεχίζει λέγοντας: «Δεν μπορώ να δεχτώ να είμαστε τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά στο ίδιο νησί. Μαζί μπορούμε να επιτύχουμε κάτι, μπορούμε να οργανώσουμε μεγαλύτερα πράγματα. Ο μεγαλύτερος στόχος μας είναι να μπορούμε να περάσουμε χρόνο μαζί και να καλλιεργήσουμε συνειδήσεις για την ειρήνη στους ανθρώπους. Επιπλέον, όχι μόνο Κύπριοι αλλά και άνθρωποι από κάθε κοινότητα μπορούν να συμμετέχουν στις δραστηριότητές μας. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην ειρήνη και την αδελφοσύνη…»

Από συνέντευξη του Τζιούφογλου στη δημοσιογράφο Dila Sismek στην εφημερίδα Γενί Ντουζέν