Ην. Βασίλειο: Σχέδιο για χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε όλους έως το τέλος Γενάρη

FILE PHOTO: Vials labelled "COVID-19 Coronavirus-Vaccine" and a medical syringe are seen placed on the European Union map in this picture illustration taken December 2, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου έως το τέλος Ιανουαρίου έθεσε ως στόχο ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΌπως είπε, τα εμβόλια είναι «η καλύτερη άμυνα» έναντι της μετάλλαξης Όμικρον και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση θα επιταχύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Ο κ. Τζόνσον ανακοίνωσε ότι η τρίτη δόση θα χορηγείται σε ακόμα 150 φαρμακεία ανά τη χώρα, επιπροσθέτως όσων ήδη λειτουργούν ως κέντρα εμβολιασμού, 400 στρατιώτες και εθελοντές θα είναι σε ετοιμότητα για να συνδράμουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα, θα ανοίξουν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα σε νοσοκομεία και «προσωρινά εμβολιαστικά κέντρα θα εμφανίζονται σαν χριστουγεννιάτικα δέντρα».

Τόνισε ότι παρά την αίσθηση κόπωσης του πληθυσμού από την πανδημία, η κατάσταση είναι «ανυπολόγιστα καλύτερη» σε σχέση με πέρυσι, λόγω της επιτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος.

Επανέλαβε ότι τα μέτρα που υιοθετήθηκαν είναι «αναλογικά και προληπτικά» και δίνουν χρόνο στους επιστήμονες «να σπάσουν τον κωδικό Όμικρον».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ, όπου έγιναν οι ανακοινώσεις, ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ συμπλήρωσε ότι είναι «πιο σημαντικό από ποτέ» να προσέλθουν οι πολίτες κατά σειρά προτεραιότητας για την αναμνηστική δόση.

Εξέφρασε δε αισιοδοξία ότι και τα αντιικά φάρμακα θα είναι αποτελεσματικά κατά της μετάλλαξης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.