Τουλάχιστον ένας 62χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του από τον σεισμός 6,5 της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ινδονησία τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (τοπική ώρα), ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους νεκρούς και τραυματίες από κατάρρευση κτηρίων.

Ο σεισμός διήρκεσε περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές σε πόλεις και χωριά, με τις αρχές να έχουν ήδη εκδώσει προειδοποίηση για ενδεχόμενο τσουνάμι.


Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών επιβεβαίωσε την ύπαρξη νεκρών και τραυματιών, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον αριθμό τους, καθώς ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και αξιολόγησης της καταστροφής.

Υλικές ζημιές σημειώθηκαν και στο γενικό νοσοκομείο στην πόλη Μπανιμάς της νήσου Ιάβα, που εκκενώθηκε από προσωπικό και ασθενείς.

Κίνδυνος τσουνάμι

Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για ενδεχόμενο χτύπημα τσουνάμι σε αρκετές παραλιακές περιοχές της χώρας. Αρκετοί κάτοικοι έχουν ήδη εγκαταλείψει τις παραθαλάσσιες εστίες τους.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 40 χιλιόμετρα νότια από την πόλη Tasikmalaya, στην οποία έχουν καταρρεύσει κτήρια σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 91 χιλιόμετρα.