Ξεκάθαρος ήταν ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, αναφορικά με την επανεκκίνηση των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο πρόεδρος της FIFA υποστήριξε, μιλώντας σε live streaming μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πως δεν θα παρθεί κανένα ρίσκο, αφού πάνω από όλα είναι η υγεία των ανθρώπων και πως αυτή τη στιγμή το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αποτελέσει προτεραιότητα.

Αρχικά ο Τζιάνι Ινφαντίνο ανέφερε πως: «Το ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα. Δεν πρέπει να πιέζουμε κανέναν. Όσο υπάρχει ρίσκο δεν θα παίζουμε και αν πρέπει να περιμένουμε, θα το κάνουμε για μία, δύο ή τρεις εβδομάδες», είπε αρχικά μιλώντας σε live streaming. 


Στη συνέχεια ο πρόεδρος της FIFA τόνισε πως υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν και πεθαίνουν. «Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν, άνθρωποι που πεθαίνουν. Και βλέπουμε πως ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Στην Ιταλία τα νούμερα δείχνουν να πέφτουν, πήραν τα σωστά μέτρα. Οι γιατροί είναι πραγματικοί ήρωες, είναι σαν ένας πόλεμος», δήλωσε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Τέλος, ο Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε ότι υπάρχει η θέληση για επιστροφή στην αγωνιστική δράση, αλλά προτεραιότητα αποτελεί η υγεία αυτή τη στιγμή. «Θέλουμε να επιστρέψουμε και να παίξουμε, να δούμε ποδόσφαιρο, αλλά τώρα η προτεραιότητα είναι η υγεία. Για πρώτη φορά στην ιστορία το ποδόσφαιρο δεν είναι η προτεραιότητα. Στενάχωρο, αλλά έτσι είναι. Όσον αφορά το καλεντάρι; Καλή ερώτηση. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε τις ζωές των ανθρώπων για έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Θα παίξουμε όταν μπορούμε, ίσως τον Ιούλιο, ίσως τον Αύγουστο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA.