Ηνωμένο Βασίλειο: «Εκτόξευση» με πάνω από 9.000 ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού

Στα 9.055 εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην πρώτη ημέρα με περισσότερα από 9.000 περιστατικά μετά από τις 26 Φεβρουαρίου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΤο τελευταίο επταήμερο η αύξηση την κρουσμάτων είναι της τάξης του 32% σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο. Χθες είχαν αναφερθεί 7.673 κρούσματα.

Οι θάνατοι που καταγράφηκαν στο 24ωρο ήταν εννέα. Το τελευταίο επταήμερο έχουν επιβεβαιωθεί 66 θάνατοι, ακριβώς όσοι και την προηγούμενη επταήμερη περίοδο.

Συνεχίζεται επίσης η αύξηση του αριθμού των νοσηλευόμενων φορέων κορωνοϊού, που μέχρι και τη Δευτέρα ήταν 1.177.

Την πρώτη δόση των εμβολίων έχουν κάνει 42 εκ. πολίτες, δηλαδή το 79,8% του ενήλικου πληθυσμού. Προστατευμένοι με διπλή δόση είναι 30,4 εκ. πολίτες, δηλαδή των 57,8% των ενηλίκων.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, εξάλλου, ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ διαβεβαίωσε ότι τα εναπομείναντα περιοριστικά μέτρα θα λήξουν τα μεσάνυχτα της 18ης Ιουλίου, μετά από την παράταση των τεσσάρων εβδομάδων που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο κ. Χάνκοκ επιβεβαίωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει μέτρα για να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του προσωπικού οίκων ευγηρίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.