Ηνωμένο Βασίλειο: Εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 12-15 ετών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες

Έλα στο Google News

Στον εμβολιασμό κατά της COVID-19 των πιο ευάλωτων ανηλίκων θα προχωρήσει η βρετανική κυβέρνηση, μετά από συστάσεις της Ενιαίας Επιτροπής Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης (JCVI).

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή κρίνει πως πρέπει να χορηγείται το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών με σοβαρή βλάβη του νευρικού συστήματος, με σύνδρομο Down, σε ανοσοκαταστολή και με πολλαπλές ή σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες. Ήδη το εμβόλιο χορηγείται σε 16χρονους και 17χρονους που ανήκουν σε κλινικά ευάλωτες κατηγορίες.

Η JCVI συστήνει επίσης τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της Pfizer όσων ανηλίκων 12-17 ετών ζουν με ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Το εμβόλιο θα χορηγηθεί επίσης σε όσους κλείνουν τα 18 χρόνια ζωής εντός των επιμένων τριών μηνών.

Τις συστάσεις αποδέχθηκε ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ, ο οποίος έχει ήδη δώσει εντολή στο σύστημα υγείας NHS να εκπονήσει σχέδιο για τη συντομότερη δυνατή έναρξη αυτού του νέου σκέλους του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο Υφυπουργός Υγείας Ναντίμ Ζαχάουι που έκανε τις ανακοινώσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων είπε επίσης ότι παραμένει υπό εξέταση από την JCVI η πιθανότητα εμβολιασμού όλων των παιδιών άνω των 12 ετών.

Ο ίδιος είπε ότι τα περιστατικά νοσηλείας ανηλίκων λόγω COVID-19 κατά το προηγούμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν λίγα, συγκεκριμένα από 100 έως 400 ανά εκατομμύριο παιδιών. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία δε, αφορούσαν παιδιά με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.