Ηνωμένο Βασίλειο: Νέα υπό διερεύνηση παραλλαγή του κορωνοϊού

Έλα στο Google News

Μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού έχει θέσει «υπό διερεύνηση» ο οργανισμός Δημόσια Υγεία Αγγλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τονίζεται, πάντως, ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η παραλλαγή, που κατονομάζεται ως B.1.621, διαφεύγει την άμυνα των εμβολίων ή προκαλεί σοβαρότερη νόσηση.

Έχουν ανιχνευθεί 16 περιστατικά της νέας παραλλαγής στη χώρα, με τις περισσότερες περιπτώσεις να συνδέονται με ταξίδια στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις μετάδοσης στην κοινότητα εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι διεξάγει εργαστηριακές μελέτες για να κατανοήσει πληρέστερα τη συμπεριφορά των μεταλλάξεων που περιέχει η παραλλαγή.

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε πως τα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα αυξήθηκαν κατά 33.716 την τελευταία εβδομάδα, φτάνοντας τα 286.765.

Η παραλλαγή εξακολουθεί να ευθύνεται για το 99% των συνολικών κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ 21 Ιουνίου και 19 Ιουλίου εισήχθησαν στο νοσοκομείο 1.788 φορείς της παραλλαγής Δέλτα. Το 54,3% αυτών ήταν ανεμβολίαστοι. Το 29,6% ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Συνολικά από την εμφάνιση της κατάλληλης Δέλτα στη χώρα έχουν νοσηλευθεί 3.692 φορείς της. Το 58,3% ήταν ανεμβολίαστοι και το 22,8% πλήρως εμβολιασμένοι.

Ξανά μειωμένος ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων 

Μειωμένο αριθμό κρουσμάτων σε ένα 24ωρο κατέγραψε για τρίτη συνεχή ημέρα το Ηνωμένο Βασίλειο, με 36.389 περιστατικά.

Σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή τα κρούσματα είναι μειωμένα κατά 30%, ενώ η αύξηση σε κυλιόμενη επταήμερη βάση έχει περιοριστεί στο 11%.

Οι θάνατοι του 24ώρου ήταν 64, κάτι που σημαίνει ότι με βάση τον επίσημο απολογισμό πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο μετρά 129.044 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών Covid ξεπέρασε χθες κατά έναν τους 5.000. Οι νοσηλευόμενοι απέχουν ακόμα σημαντικά από το σχεδόν οκταπλάσιο αριθμό της κορύφωσης του προηγούμενου κύματος της πανδημίας το χειμώνα, αλλά έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες δυόμισι εβδομάδες, ως αποτέλεσμα των μεγάλων αυξήσεων των κρουσμάτων από τα μέσα Ιουνίου και έπειτα.

Ο πλήρης εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού καλύπτει πλέον το 69,5% των ενηλίκων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.