Ηνωμένο Βασίλειο: Νέες αποκαλύψεις Κάμινγκς εναντίον του υπουργού Υγείας

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε την Τετάρτη ο πρώην σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, Ντομινίκ Κάμινγκς, επιτιθέμενος, ξανά, εναντίον του υπουργού Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας στα πολύ πρώιμα στάδιά της.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΑυτή τη φορά, ο Κάμινγκς παρουσίασε προσωπικά μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον Τζόνσον και στα οποία, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφερόταν στην αδυναμία του Χάνκοκ να αυξήσει τα τεστ κορωνοϊού, στο ξεκίνημα της πανδημίας.

Ο Κάμινγκς «ανέβασε» στον λογαριασμό του στο Twitter, μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον Τζόνσον στο WhatsApp και στα οποία ο πρωθυπουργός έδειχνε διατεθειμένος να απομακρύνει από τη θέση του τον Χάνκοκ. Μάλιστα, σε μήνυμα που είχε στείλει ο Τζόνσον στις 27 Απριλίου του 2020, ήταν δυσαρεστημένος με την πρόβλεψη για τις προμήθειες ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού (PPE), την οποία χαρακτήριζε «καταστροφική».

Ο Τζόνσον πρόσθεσε στο μήνυμα: «Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα παρά να βγάλω τον Χάνκοκ και να βάλω τον Μάικλ Γκόουβ».

Σε άλλο μήνυμα που είχε στείλει ο Κάμινγκς στον Τζόνσον, στις 27 Μαρτίου 2020, εξέφραζε παράπονα για το γεγονός πως «οι ΗΠΑ είχαν περάσει από τα 2.200 τεστ την ημέρα σε 100.000 μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο. Ωστόσο, ο Χάνκοκ λέει εμφανίζεται «δύσπιστος» για τη δυνατότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να φτάσει τα 10.000 μέσα σε μια εβδομάδα – αφού προηγουμένως είχε πει ότι αυτό «σίγουρα» θα συμβεί».

Ο Τζόνσον απάντησε: «Εντελώς απελπιστικό, γαμ…ο».

Ο Χάνκοκ έθεσε τελικά έναν στόχο 100.000 ημερήσιων τεστ στις αρχές Απριλίου, ο οποίος επιτεύχθηκε ένα μήνα αργότερα.

Minima_Johnson
Ο Κάμινγκς αποκάλυψε ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου τον περασμένο μήνα ότι είχε ζητήσει επανειλημμένα την απομάκρυνση του Χάνκοκ για διάφορες αποτυχίες και «ψέματα» στην αρχή της πανδημίας.

Η Downing Street «απάντησε» στους δημοσιογράφους ότι «ο πρωθυπουργός έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον υπουργό υγείας».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.