Ηνωμένο Βασίλειο: Προκαταρκτικές οδηγίες χορήγησης τρίτης δόσης του εμβολίου

Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που εξέδωσε προκαταρκτικές οδηγίες για μαζικό πρόγραμμα χορήγησης τρίτης, ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟι κατευθυντήριες γραμμές για ένα τέτοιο πρόγραμμα συντάχθηκαν από την Ενιαία Επιτροπή Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης ώστε το εθνικό σύστημα υγείας να είναι προετοιμασμένο αν δοθεί το πράσινο φως για μία τέτοια εκστρατεία εκ νέου εμβολιασμού από τον Σεπτέμβριο.

Στην κορυφή της σειράς προτεραιότητας είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι άνω των 16 ετών και ακολουθούν κατά σειρά οι τρόφιμοι οίκων ευγηρίας, όλοι οι πολίτες άνω των 70 ετών, όσοι θεωρούνται κλινικά εξαιρετικά ευπαθείς και το υγειονομικό προσωπικό πρώτης γραμμής. Οι οριστικές συστάσεις της επιτροπής θα δημοσιευθούν πριν από το Σεπτέμβριο. Ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ δήλωσε ότι το πρώτο εμβολιαστικό πρόγραμμα αποκαθιστά την ελευθερία στη χώρα. Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε να κρατήσει μακριά τον κορωνοϊό το χειμώνα, αφού θα έχουν αρθεί οι περιορισμοί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.