Ηνωμένο Βασίλειο: Σταθερά ψηλά τα κρούσματα κορωνοϊού

Στα 38.046 ανήλθαν τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ελαφρώς μειωμένα από τα 38.281 της Πέμπτης.

Οι θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν είναι 100, ενώ οι νοσηλευόμενοι φορείς κορωνοϊού ανέβηκαν σε 6.942.

Οι πλήρως εμβολιασθέντες πολίτες άνω των 16 ετών έφτασαν ακριβώς το 78%, ενώ με την πρώτη δόση έχει εμβολιαστεί το 88,2% αυτών.

Νέα αύξηση διασποράς κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο – Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στη Σκωτία

Περίπου ένας στους 70 κατοίκους της Αγγλίας, δηλαδή περίπου 757.000 άνθρωποι (εκτός δομών υγείας) ήταν φορείς του κορωνοϊού την εβδομάδα έως και τις 20 Αυγούστου, σύμφωνα με τα νεότερα τακτικά στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS).

Τα στοιχεία βασίζονται σε εβδομαδιαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους. Καταδεικνύουν αύξηση από την προηγούμενη μέτρηση που έδειχνε έναν φορέα ανά 80 κατοίκους στην Αγγλία.

Στην Ουαλία υπάρχει αντίστοιχη αύξηση με έναν φορέα ανά 120 κατοίκους στην κοινότητα, τη χειρότερη αναλογία από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Ένας στους 40 κατοίκους ήταν φορέας το ίδιο διάστημα στη Β. Ιρλανδία και ένας στους 140 στη Σκωτία, στην πιο σημαντική εβδομαδιαία αύξηση καθώς το προηγούμενο επταήμερο υπήρχε ένας φορέας ανά 200 κατοίκους.

Την ίδια ώρα, η επίσημη ημερήσια καταμέτρηση κρουσμάτων Covid στη Σκωτία δείχνει αριθμό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, με 6.835 επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Η τοπική Πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζιον σημείωσε ότι χθες διενεργήθηκε αριθμός ρεκόρ διαγνωστικών τεστ. Ο δείκτης θετικότητας πάντως έχει ανέλθει στο 14,2%.

Σημειώνεται ότι στη Σκωτία οι μαθητές έχουν ήδη επιστρέψει στις τάξεις μετά από τις θερινές διακοπές, κάτι που πιστεύεται ότι συμβάλλει στην αύξηση κρουσμάτων

Στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο τα σχολεία ανοίγουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, η νεότερη εκτίμηση της επιστημονικής επιτροπής διαχείρισης της πανδημίας SAGE για την τιμή R του ρυθμού διασποράς του κορωνοϊού στην Αγγλία την τοποθετεί εν πολλοίς σταθερή στο 1-1,1 από 0,9-1,2 την περασμένη εβδομάδα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.