Ηνωμένο Βασίλειο: Συστήνει «διάλογο» σε Αθήνα και Άγκυρα για επίλυση διαφορών

Το Ηνωμένο Βασίλειο «ενθαρρύνει [Ελλάδα και Τουρκία] να επιλύσουν ζητήματα μέσω διαλόγου», σημείωσε απαντώντας σε ερώτημα Βουλευτή την Τρίτη ο Υφυπουργός Ευρώπης Γκρέιαμ Στιούαρτ (ο οποίος αργότερα το βράδυ της Τρίτης μετακινήθηκε από τη Λιζ Τρας στη θέση του Υφυπουργού για το Κλίμα).

Ο Υφυπουργός απαντούσε σε ερώτημα του φιλέλληνα Συντηρητικού Βουλευτή Αλμπέρτο Κόστα περί των διπλωματικών βημάτων που κάνει το Foreign Office για να συμβάλει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Στιούαρτ ανέφερε αρχικά πως αμφότερες οι χώρες είναι στενοί φίλοι και σύμμαχοι του Ηνωμένου Βασιλείου. Επιπροσθέτως της σύστασης για διάλογο, δήλωσε πως η βρετανική κυβέρνηση «υποστηρίζει τα μέτρα που αποσκοπούν στην αποκλιμάκωση και στη μείωση των εντάσεων, περιλαμβανομένων των υφιστάμενων μηχανισμών αποφυγής σύγκρουσης εντός των δομών του ΝΑΤΟ».

Ο Βρετανός πολιτικός αξιωματούχος υπενθύμισε επίσης πως ο τέως Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισήμανε τα μηνύματα αυτά στις επαφές που είχε με τον Πρόεδρο Ερντογάν και τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη και κατά τη διάρκεια τηλεφωνημάτων στις 21 Ιουνίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy