Ιωνάς: «Ό,τι έκανα για τον Νεοκλέους θα το έκανα και για τον Παπακώστα»!

Όλοι γνώριζαν για την υγεία του Κώστα, υποδεικνύει η οικογένειά του.


 

Απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα της Βουλής θα κληθεί να δώσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη συζήτηση του ζητήματος της μεταφοράς του δικηγόρου Παναγιώτη Νεοκλέους από τις Κεντρικές Φυλακές στο Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ για λόγους υγείας.

Οι διευκρινίσεις που απαιτούνται αφορούν τις διαδικασίες οι οποίες ακολουθήθηκαν για μεταφορά του καταδικασθέντος για θεραπείες εκτός των Κεντρικών Φυλακών και της επαρχίας Λευκωσίας, καθότι ο κ. Υπουργός, στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίας της Επιτροπής Ελέγχου, «φόρτωσε» την όλη ιστορία στα ιατροσυμβούλια για να ισχυριστεί ότι «δεν παίζεις με την υγεία» του άλλου… Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για την απαράδεκτη μεταχείριση της οποίας έτυχε ο μ. Κώστας Παπακώστας, ο κ. Νικολάου ισχυρίστηκε ότι αν ερχόταν γνωμοδότηση, σε σχέση με τον Κώστα Παπακώστα και τη θεραπεία της οποίας έπρεπε να τύχει ο αποβιώσας πρώην Υπουργός Αμυνας, θα έπραττε ό,τι έπραξε στην περίπτωση Νεοκλέους!

Στον Υπουργό Δικαιοσύνης απάντησε με ανακοίνωση η οικογένεια του εκλιπόντος πρώην Υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα, τονίζοντας ότι ο κ. Ιωνάς Νικολάου ως Υπουργός Δικαιοσύνης αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών, ήταν πλήρως ενήμεροι για την κατάσταση του αποβιώσαντος. Η οικογένεια διερωτάται κατά πόσον ο Υπουργός δεν διάβασε το ιατρικό ανακοινωθέν της 24ης Φεβρουαρίου του 2015 που χαρακτήριζε την κατάσταση της Υγείας του πρώην Υπουργού ως κρίσιμη μετά το καρδιακό επεισόδιο και το πνευμονικό οίδημα που υπέστη.

Στο Μέλαθρον από την Τρίτη Ο καταδικασθείς Π. Νεοκλέους έχει ήδη μεταφερθεί, από την περασμένη Τρίτη, στο χώρο του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ στην Παλώδια χωρίς να προηγηθεί, όπως πληροφορείται η «Χ», γραπτή γνωμάτευση-συγκατάθεση της Νομικής Υπηρεσίας για μεταφορά του σε χώρο κράτησης πέραν των ορίων της επαρχίας Λευκωσίας. Ως γνωστόν, η υπόθεση του καταδικασθέντος εξετάστηκε από ιατροσυμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε δύο φορές μέσα σε μια βδομάδα λαμβάνοντας δύο διαφορετικές αποφάσεις. Η δεύτερη απόφαση του ιατροσυμβουλίου επισημαίνει ότι λόγω εκτεταμένων οδοντιατρικών χειρουργικών επεμβάσεων που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στον ασθενή σε συνδυασμό με την κράτησή του στις Κεντρικές Φυλακές υπάρχει αυξημένος κίνδυνος λοιμώξεων και επιπλοκών.


Η απόφαση του ιατροσυμβουλίου στην ουσία έρχεται να διαψεύσει όσα δημοσίως ανέφεραν χθες τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης όσο και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού σε δημόσιες τοποθετήσεις τους περί προβλημάτων σπονδύλου του καταδικασθέντος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η «Χ», ενώπιόν της φαίνεται ότι δεν υπήρξε ενδελεχής διερεύνηση του κατά πόσον η θεραπεία στην οποία πρέπει να υποβληθεί ο καταδικασθείς δικηγόρος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε κρατικό νοσηλευτήριο ή σε άλλο ίδρυμα στη Λευκωσία.

Στο μεταξύ, η σίτιση του Παναγιώτη Νεοκλέους θα γίνεται από την κουζίνα του Μελάθρου και θα απαγορεύεται η μεταφορά τροφίμων εκτός του Ιατρικού Κέντρου. Θα μπορεί επίσης να παραγγέλλει τρόφιμα και άλλα είδη από την καντίνα των φυλακών με τη συμπλήρωση του σχετικού εντύπου, τα οποία θα του αποστέλλονται με τους δεσμοφύλακες.

Κώστας Α. Κωνσταντίνου

 

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.