ΗΠΑ: Εκφράζουν «βαθιά απογοήτευση» για την επίσκεψη του Προέδρου της Συρίας στα ΗΑΕ

Η διπλωματία των ΗΠΑ ανέφερε χθες Παρασκευή ότι της προκάλεσε «βαθιά απογοήτευση και προβληματισμό η φαινομενική προσπάθεια νομιμοποίησης» του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, σχολιάζοντας την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την πρώτη από το 2011.

«Προτρέπουμε τα κράτη που σκέφτονται να αποκτήσουν σχέσεις με το καθεστώς Άσαντ να ζυγίσουν προσεκτικά τις φρικιαστικές ωμότητες που διέπραξε σε βάρος των Σύρων την τελευταία δεκαετία και τις συνεχιζόμενες προσπάθειές του να στερήσει σε μεγάλο μέρος της χώρας την πρόσβαση στην ανθρωπιστική ασφάλεια και την ασφάλεια», τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Νεντ Πράις στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ συναντήθηκε χθες στο Ντουμπάι με τον κυβερνήτη του Ντουμπάι, Σείχ Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, ανακοίνωσε η συριακή προεδρία.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Άσαντ σε αραβική χώρα αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία, το 2011.

Ο Σύρος Πρόεδρος συναντήθηκε επίσης με τον πρίγκιπα διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, Σείχ Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ αλ Ναχιάν, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, WAM.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, δίνοντας έμφαση στη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και την απόσυρση των ξένων δυνάμεων. Συζήτησαν επίσης την πολιτική και ανθρωπιστική στήριξη της Συρίας και του λαού της ώστε να εξευρεθεί μια ειρηνική λύση σε όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Η συνάντηση αυτή είναι το πιο πρόσφατο διπλωματικό άνοιγμα της Δαμασκού, που υποδηλώνει μια αλλαγή στη Μέση Ανατολή, όπου πολλές αραβικές χώρες φαίνεται να αναβιώνουν τους δεσμούς τους με το καθεστώς του Άσαντ.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.