Η μια μετά την άλλη, οι Ολυμπιακές Επιτροπές των διαφόρων χωρών ζητούν επιτακτικά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις τόσο της Αυστραλίας όσο και του Καναδά που ζητούσαν την αναβολή των αγώνων διαφορετικά δεν θα έστελναν τους αθλητές τους στο Τόκιο εν μέσω της Πανδημίας, σήμερα άλλες δύο Επιτροπές έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο αυτό.

Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκιο θα πρέπει να αναβληθούν εν μέσω της πανδημίας των κορωνοϊού. Επίσης, όπως ανακοίνωσε η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας, οι αθλητές Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών της χώρας υποστηρίζουν την αναβολή των Αγώνων του Τόκιο 2020.

«Στηρίζουμε τη θέση τους και θα μοιραστούμε τώρα τις απόψεις τους με τη ΔΟΕ. Επαναλαμβάνουμε την ανάγκη για μια γρήγορη απόφαση» δήλωσε η επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής της Νέας Ζηλανδίας Κίριν Σμιθ. «Η εστίασή μας είναι πρωτίστως οι αθλητές», είπε.

Μεταξύ των Επιτροπών που ζήτησαν την αναβολή των Αγώνων είναι και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία απέστειλε χθες με το συγκεκριμένο αίτημα στην ΔΟΕ.

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης προς τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπάχ, πέραν των όσων δεινών έχει επιφέρει η πανδημία, «επακόλουθο των συνθηκών που διαμορφώνονται, είναι οι αθλητές μας να αδυνατούν να προετοιμαστούν κατάλληλα για τους Αγώνες».