ΗΠΑ: Καμία ένδειξη για επικείμενη ρωσική επίθεση με χημικά στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ δεν έχουν δει ακόμη απτές ενδείξεις για επικείμενη ρωσική επίθεση με χημικά ή βιολογικά όπλα στην Ουκρανία, αλλά παρακολουθούν στενά τις πληροφορίες που προκύπτουν από τις υπηρεσίες πληροφοριών, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε χθες Δευτέρα ότι οι ψευδείς κατηγορίες της Μόσχας ότι το Κίεβο διαθέτει βιολογικά και χημικά όπλα δείχνουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σκέφτεται να τα χρησιμοποιήσει ο ίδιος στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν “είναι με την πλάτη στον τοίχο και μιλάει τώρα για νέα προσχήματα που απεργάζεται, υποστηρίζοντας ότι εμείς στην Αμερική έχουμε βιολογικά και χημικά όπλα στην Ευρώπη”, πράγμα που “απλά δεν είναι αλήθεια”, είπε χθες ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συζήτησης θεωρητικά αφιερωμένης σε θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας σε δημοσιογράφους υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, συμμερίστηκε σήμερα την αξιολόγηση του Μπάιντεν, αλλά πρόσθεσε: “Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι υπάρχει κάτι επικείμενο σε αυτό το θέμα αυτήν τη στιγμή”.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε το Κίεβο, χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη, ότι σχεδιάζει επίθεση με χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του ουκρανικού λαού και να κατηγορήσει κατόπιν τη Μόσχα. Χθες Δευτέρα, η Ρωσία κατηγόρησε “Ουκρανούς εθνικιστές” πως προκάλεσαν διαρροή αμμωνίας σε εργοστάσιο λιπασμάτων στη Σούμι.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.