ΗΠΑ: Πενς κατηγορεί NY Times για fake news

Μόλις επτά μήνες από όταν ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του ο Αμερικανός πρόεδρος, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ότι στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα προετοιμάζεται η μετά Τραμπ εποχή.

Αυτή τη φορά, ρεπορτάζ των New York Times φέρνει σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Ο ισχυρισμός που διατυπώθηκε από την εφημερίδα ότι ο Πενς βάζει ήδη τις βάσεις για να είναι διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ το 2020 οδήγησε σε οργισμένη διάψευση εκ μέρους του. Με ανάρτησή του στο twitter ο πρώην κυβερνήτης της Ιντιάνα χαρακτήρισε το άρθρο “fake news” και τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται «προσβλητικούς».

Στη λογική του όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά οδηγούν οι ενέργειες του Μάικ Πενς να προσεταιριστεί σημαντικούς χορηγούςτου Ρεπουμπλικανικού κόμματος μέσω της πολιτικής ομάδας Great America Committee. Οι πρωτοβουλίες Πενς, που από το περιβάλλον του χαρατηρίζονται ως στήριξη της κυβέρνησης και του προέδρου Τραμπ, δημιουργούν υπόνοιες ότι προετοιμάζει το πολιτικό του μέλλον. Ο Μάικ Πενς δήλωσε πως ο ίδιος και η ομάδα του θα εργαστούν για την επανεκλογή Τραμπ το 2020.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.