ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης στον ηγέτη των ακροδεξιών Proud Boys Ενρίκε Τάριο


Ο επικεφαλής των Proud Boys, Ενρίκε Τάριο, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση επειδή έκαψε ένα πανό του Black Lives Matter που είχε ξηλωθεί από την Asbury United Methodist Church, μια ιστορική εκκλησία των Αφροαμερικανών, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης υπέρ του Τραμπ στην Ουάσινγκτον τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο Τάριο θα εκτίσει επίσης ποινή φυλάκισης επειδή έφερε στην Ουάσινγκτον δύο γεμιστήρες τυφεκίων λίγες ημέρες πριν από την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Ο δικαστής που επέβαλε την ποινή δήλωσε ότι, παρόλο που ο Τάριο δεν ήταν παρών στο Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι πράξεις του συνέβαλαν στην υπονόμευση της αμερικανικής δημοκρατίας.

Συγκρούσεις αντιφασιστών με ακροδεξιούς στο Πόρτλαντ
Την ίδια στιγμή στο Πόρτλαντ του Όρεγκον δεκάδες μέλη των Proud Boys επιτέθηκαν κι άρχισαν να πυροβολούν ενάντιον πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί σε παράλληλη κινητοποίηση αντιφασιστικών συλλογικοτήτων.

Οι Proud Boys κατέβηκαν στο Πόρτλαντ από τη Νέα Υόρκη για τη συγκέντρωση, η οποία γρήγορα εξελίχθηκε σε βίαιη σύγκρουση με αφορμή τη φυλάκιση ακροδεξιών εξτρεμιστών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης βανδάλισαν αυτοκίνητα, έσπασαν καταστήματα και πυροβολούσαν τυφλά κατά του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για να «μπλοκάρει» την κινητοποίηση των ακροδεξιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.