ΗΠΑ: Ψηφίστηκε η χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

Με 219 ψήφους υπέρ και 206 κατά πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων περί δαπανών ύψους 1,1 τρισ. δολαρίων, στόχος του οποίου είναι η χρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το νομοσχέδιο πέρασε έπειτα από την έκκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στους Δημοκρατικούς να το υπερψηφίσουν.

Σύμφωνα με το BBC, «ναι» ψήφισαν τελικά μόνο 57 Δημοκρατικοί, σε σύνολο 201, με την πλειοψηφία και την επικεφαλής του κόμματος στο Σώμα, Νάνσι Πελόσι, να εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για τη θέση Ομπάμα.

Μετά τη θετική έκβαση της ψηφοφορίας με την οποία αποφεύχθηκε η χρεοκοπία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Βουλής, ρεπουμπλικάνος Τζον Μπόνερ δήλωσε φανερά ικανοποιημένος: «Σας ευχαριστώ και καλά Χριστούγεννα».

Ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης για διάστημα δύο ημερών είναι πιθανό να εγκριθεί επίσης από τη Βουλή, μεταδίδει το Reuters.

Το μέτρο αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να δοθεί χρόνος στη Γερουσία για την έγκριση του πακέτου των 1,1 τρισ. δολαρίων και να αποφευχθεί παράλληλα μία ακόμα δαπανηρή διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης.

in.gr

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.