ΗΠΑ: Υπό κράτηση ο ύποπτος που απειλούσε να ανατινάξει βόμβα κοντά στο Καπιτώλιο

Υπό κράτηση τέθηκε ο ύποπτος που απειλούσε, μέσα από ένα όχημα, να ανατινάξει βόμβα κοντά στο Καπιτώλιο, στις ΗΠΑ.

Η παρουσία του υπόπτου κοντά στο Καπιτώλιο προκάλεσε την ανάπτυξη ισχυρής δύναμης ασφαλείας περιμετρικά της έδρας του αμερικανικού Κογκρέσου.

«Ο οδηγός του βαν είπε στον αστυνομικό που πήγε στο σημείο ότι είχε βόμβα και φαινόταν, σύμφωνα με τον αστυνομικό, ότι υπήρχε πυροκροτητής στο χέρι αυτού του ατόμου», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου, Τόμας Μέιντζερ. «Δεν γνωρίζουμε επί του παρόντος ποια είναι τα κίνητρά του», είπε.

«Δεν μετακινούμαι από εδ, πυροβολείστε με», έλεγε ο άντρας στο βίντεο, κοιτάζοντας την κάμερα και απειλώντας ότι θα πυροδοτήσει τη βόμβα του.

Όλα τα γύρω κτίρια εκκενώθηκαν σύμφωνα με την αστυνομία, κυρίως το Ανώτατο Δικαστήριο και η έδρα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι «παρακολουθεί την κατάσταση» και ενημερώνεται τακτικά από την αστυνομία.

Πολλά οχήματα των δυνάμεων επιβολής της τάξης και ασθενοφόρα είχαν σταθμεύσει περιμετρικά του Καπιτωλίου. Το FBI και η αστυνομία της Ουάσινγκτον ήταν εκεί μαζί με την αστυνομία του Καπιτωλίου.

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την «κατάσταση που είναι σε εξέλιξη» ενώ το μετρό της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι τα τραίνα δεν σταματούν στη στάση του Καπιτωλίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.