Του

Χαμπή Γενεθλίου*


 

Κάθε ψηφοφόρος έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης στη διαμόρφωση της διακυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχει τη δική του ευθύνη για την πολιτική που θα διαμορφωθεί και θα ακολουθηθεί, τόσο στο Κυπριακό, όσο και στην οικονομική και εσωτερική διακυβέρνηση. Μπροστά στον κάθε ψηφοφόρο υπάρχουν επιλογές. Υπάρχουν υποψήφιοι με τις προτάσεις που έχει ο καθένας για το Κυπριακό, για την οικονομία και για την εσωτερική διακυβέρνηση.

Υπάρχει ταυτόχρονα και η ιστορία και το παρελθόν του καθενός από τους υποψηφίους και ο κάθε ψηφοφόρος μπορεί να συγκρίνει και να αποφασίσει πού θα δώσει την ψήφο του. Να αποφασίσει ποιον θα εμπιστευθεί να κυβερνήσει τη χώρα μας στα επόμενα πέντε χρόνια και ο οποίος θα μπορεί να δώσει ελπίδα στη Κύπρο και στο λαό της.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, υιός του Χρύσανθου Αναστασιάδη του αστυνόμου, τον οποίο ο Μακάριος έδιωξε το 1973 από την Αστυνομία για λόγους δημόσιου συμφέροντος και που στις 16/7/1974, μια μέρα μετά το πραξικόπημα, πήγε στον Αστυνομικό Σταθμό Λεμεσού και ανέλαβε αστυνομικός διευθυντής του σταθμού.

Ο Ν. Αναστασιάδης ήταν ο δικηγόρος των Εοκαβητατζιήδων και τους υπεράσπιζε στο Δικαστήριο, όπως του Βίκη του Παυλίδη κ.ά. Ο Ν. Αναστασιάδης υπήρξε πρόεδρος του ΔΗΣΥ που στέγασε, πολιτικοποίησε και ανέβασε σε πολιτικά και πολιτειακά αξιώματα γνωστούς πραξικοπηματίες.

Ο ίδιος το 1999 – 2000, τότε που έγινε το μεγάλο πλιάτσικο του Χρηματιστηρίου, ίδρυσε την εταιρεία Revolution για να εμπορεύεται μετοχές και ταυτόχρονα αγόραζε μετοχές με παραπλανητικό όνομα, Νίκος Χρυσάνθου και όχι Ν. Αναστασιάδης. Από τη θέση του προέδρου του ΔΗΣΥ υπερασπίστηκε με πάθος το σχέδιο ΑΝΑΝ και κατάγγειλε με επιστολή του στην Ε.Ε. τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο για αντιδημοκρατικές ενέργειες. Είναι ο άνθρωπος που αθέτησε μία προς μία τις υποσχέσεις που έδινε προεκλογικά το 2012 και τον Γενάρη και Φεβράρη του 2013 όπως: Δεν θα δεχθεί κανένα κούρεμα, δεν θα ιδιωτικοποιήσει κρατικούς επικερδείς Οργανισμούς, ΑΤΗΚ – ΑΗΚ – Α.Λ.Κ., όπως και τις δηλώσεις του ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν θα διορίσει κομματόσκυλα, αλλά τα καλύτερα μυαλά κ.ά. Οι παλινδρομήσεις του στο Κυπριακό είναι επίσης στο ιστορικό του, όπως επίσης η αποσυναρμολόγηση των εργασιακών σχέσεων. Είναι ο άνθρωπος που με το κούρεμα των καταθέσεων στις τράπεζες κατάστρεψε την οικονομία του τόπου και μας παρουσιάζεται και ως σωτήρας. Ας μείνουμε ώς εδώ όμως και να πάμε στον επόμενο υποψήφιο.

Νικόλας Παπαδόπουλος. Αυτός που χέρι-χέρι με τον κ. Αβέρωφ ψήφισαν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια, τα οποία έδεσαν χέρια – πόδια το φτωχόκοσμο, τη μεσαία τάξη και το λαό αφήνοντάς τους έρμαιο στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου. Στο Κυπριακό έχει σύνθημά του «τη νέα στρατηγική» που στο τέλος της ημέρας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διχοτόμηση κ.ά.

Ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος πέρασε από διάφορα κόμματα για να καταλήξει με τη «Συμμαχία των Πολιτών» και από υποστηρικτής της Διζωνικής Ομοσπονδίας, όσο ήταν με τον Βασιλείου και το ΑΚΕΛ, έγινε τώρα πολέμιος της. Δηλαδή γυρολόγος.

Σταύρος Μαλάς. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια οικογένεια με αγωνιστική αντιστασιακή δραστηριότητα. Μια οικογένεια μακαριακών δυνάμεων. Από παιδί γνώρισε την προσφυγιά. Νέος επιστήμονας καταξιωμένος με οράματα και διάθεση νεωτεριστικών προτάσεων για την οικονομική ανάπτυξη και τη διακυβέρνηση. Απαλλαγμένος από οποιαδήποτε διαπλοκή και έτοιμος να φέρει και να εμπεδώσει την αξιοκρατία και να πατάξει τη διαπλοκή. Με σωστούς προσανατολισμούς για τη σωστή λύση του Κυπριακού. Για την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου και του λαού της. Υπάρχει λοιπόν επιλογή για τον κάθε ψηφοφόρο. Υπάρχει η υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά που ξεχωρίζει από τους άλλους, που όχι μόνο υπόσχεται, αλλά είναι ο μόνος που διαφέρει από όλους τους άλλους.  Έχει λοιπόν ο κάθε ψηφοφόρος επιλογή. Το ΑΚΕΛ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την υποψηφιότητα Μαλά γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι είναι ο μόνος υποψήφιος που και μπορεί και θέλει να ξαναφέρει στη Κύπρο και ιδιαίτερα στη νεολαία την ελπίδα. Ας κάνουν και οι ψηφοφόροι το δικό τους καθήκον.

*Βετεράνος ΑΚΕΛ