Υπό κράτηση 43χρονος για την απόπειρα φόνου 48χρονου, στη Λεμεσό

Διάταγμα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 43χρονου που συνελήφθη ως ύποπτος, για την απόπειρα φόνου εναντίον 48χρονου, που διαπράχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε ταβέρνα της Λεμεσού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στον 43χρονο ανήκει το όχημα με το οποίο φέρεται να διέφυγαν τα πέντε πρόσωπα, που ξυλοφόρτωσαν και μαχαίρωσαν τον 48χρονο, με τα κίνητρα να αποδίδονται σε προσωπικές διαφορές.


Ο ύποπτος, αν και προφορικά τοποθετούσε αρχικά τον εαυτό του στη σκηνή, φαίνεται να αρνείται να αναφέρει οτιδήποτε σε γραπτή κατάθεση, με τις έρευνες να συνεχίζονται για εντοπισμό των άλλων τεσσάρων προσώπων που συμμετείχαν στο περιστατικό.

Όπως εξάλλου δήλωσε στη σκηνή, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, η αστυνομία αναζητεί θαμώνες της ταβέρνας, ώστε να εξασφαλιστεί μαρτυρία που να βοηθά τις έρευνες και τις εξετάσεις των αστυνομικών ανακριτών.

“Έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα, η οποία θα διερευνήσει πλήρως και ενδελεχώς την υπόθεση αυτή”, είπε και πρόσθεσε ότι το θύμα, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, έχει δώσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν πέντε πρόσωπα εισήλθαν στην ταβέρνα και με ρόπαλο και μπουκάλια ακινητοποίησαν τον 48χρονο, ο οποίος στη συνέχεια δέχθηκε μαχαιριά στο θώρακα με μικρό σουγιά, ο οποίος εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ως τεκμήριο.


Οι δράστες εγκατέλειψαν τη σκηνή με συγκεκριμένου τύπου αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε αργότερα έξω από την οικία του 43χρονου ιδιοκτήτη του.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε πως η μαχαιριά τρύπησε τον πνεύμονα του και νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου κατάσταση.

Ο δικηγόρος του 43χρονου έφερε ένσταση στην κράτηση του, ενώ το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για την οκταήμερη προσωποκράτηση του.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.