«Υποκρισία» ΔΗΣΥ για το ψήφισμα της Βουλής

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Έντονη η αντιπαράθεση για το ψήφισμα που υιοθέτησε οριακά χθες η Βουλή των Αντιπροσώπων για στήριξη των ελληνικών αιτημάτων έναντι των δανειστών. Τις θέσεις τους για το θέμα ανέλυσαν στον Άστρα οι Νίκος Τορναρίτης, Γιώργος Λουκαΐδης, Γιώργος Βαρνάβα και Γιώργος Περδίκης.

Η Βουλή δεν έπρεπε να πάρει θέση για ένα κυρίαρχο δικαίωμα που έχει ο ελληνικός λαός και επίσης ότι δεν έπρεπε να μεταφερθεί ο διχασμός που υπάρχει στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης.

Υποστήριξε ότι στην ουσία το ψήφισμα υποστήριζε τη μία θέση και έριχνε στο πυρ το εξώτερο την ευρωπαϊκή μας οικογένεια.


Την ίδια στιγμή επέκρινε την ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης να φύγει από τις διαπραγματεύσεις και να προκηρύξει δημοψήφισμα.

«Δεν παίρνει θέση το ψήφισμα», τονίζει ο Λουκαΐδης

Προφάσεις εν αμαρτίαις χαρακτήρισε τη στάση ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ να μην ψηφίσουν το ψήφισμα της Bουλής με το οποίο εκφράζεται συμπαράσταση προς τον ελληνικό λαό, ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Τόνισε ότι ούτε το ΑΚΕΛ ούτε και το ψήφισμα της Βουλής τοποθετείται υπέρ του ναι ή του όχι.


Το ψήφισμα, πρόσθεσε, με προσεκτικό τρόπο εγκαλεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να κρατήσουν δημοκρατική στάση απέναντι στις διαδικασίες που αποφάσισε το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο κ. Λουκαΐδης κατήγγειλε τον ΔΗΣΥ ότι συμμετέχει στον εκβιασμό απέναντι στον ελληνικό λαό, στον οποίο συμμετείχε και η κυπριακή κυβέρνηση μέσω των ευρωπαϊκών θεσμών.

Την ίδια στιγμή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ επέκρινε και τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ο οποίος χθες κάλεσε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει ναι στο δημοψήφισμα και ζήτησε το διορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης στην Ελλάδα για να χειριστεί το όλο θέμα.

«Η τοποθέτηση Αβέρωφ δεν ήταν πρόβλημα;», διερωτάται ο Βαρνάβα


ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ δεν ψήφισαν το ψήφισμα της βουλής για συμπαράσταση προς τον ελληνικό λαό γιατί δεν ήθελαν να θίξουν την τρόικα και τους θεσμούς, επισήμανε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα.

Διερωτήθηκε αν οι θεσμοί ακόμη και επί διακυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά δεν επέβαλαν τέτοιες πολιτικές λιτότητας στον ελληνικό λαό που τον οδήγησαν στον εξευτελισμό του.

Ο κ. Βαρνάβα διερωτήθηκε επίσης εάν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ με τις δημόσιες τοποθετήσεις του δεν εκφράστηκε υπέρ του ναι στο ελληνικό δημοψήφισμα.

Αναφέρθηκε επίσης σε κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού από τις δηλώσεις τόσο του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, όσο και άλλων αξιωματούχων των θεσμών για το δημοψήφισμα.


«Η Βουλή όφειλε να πάρει θέση», λέει ο Περδίκης

ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ έχουν ψηφίσει τις μνημονιακές επιλογές και αυτό αποτελεί ένα από τους λόγους για τους οποίους οι βουλευτές των κομμάτων δεν ψήφισαν χθες το ψήφισμα συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής των οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Ο κ. Περδίκης τόνισε ότι η βουλή όφειλε να πάρει θέση στο θέμα και να εκφράσει τη στήριξη της προς τον ελληνικό λαό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.