Υπομονή συστήνουν ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ, προβλήματα εντοπίζει το ΔΗΚΟ

Αυτή την ώρα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και σοβαροί χωρίς να κάνουμε διαπραγμάτευση μεταξύ μας, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Σχολιάζοντας τις διαρροές εγγράφων είπε ότι πάντοτε οι διαρροές προκαλούν ζημιά σε μια εν εξελίξει διαδικασία. «Οσο λιγότερα λέγονται δημόσια τόσο το καλύτερο», ανέφερε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας παράλληλα πως κανείς δεν είπε ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες και ότι ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Αναφερόμενος στην διαδικασία, είπε ότι είναι ανοιχτού τέλους και θα συνεχιστεί ακόμα και εάν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία στη Γενεύη.

Στην Ελβετία γίνεται μια σκληρή διαπραγμάτευση, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου και χαρακτήρισε λογικό στην εκκίνηση των συζητήσεων οι διαπραγματευτικές θέσεις των δυο πλευρών να διαφέρουν.

Χθες, σημείωσε ο κ. Προδρόμου, δεν υπήρχε κάποια πρόοδος και φαίνεται πολύ δύσκολο να σμικρυνθούν οι διαφορές.

Είπε ότι ήρθε επιτέλους η ώρα της αλήθειας, προσθέτοντας πως μόνο και μόνο ότι ενδέχεται στις 12 του μήνα να βρεθεί η Τουρκία στο ίδιο τραπέζι με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτό λέει πολλά.

Ισως να υπάρχει και σκλήρυνση των θέσεων της τουρκικής πλευράς στη Γενεύη, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο Γιώργος Γεωργίου, διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου. Μίλησε για θέσεις της τ/κ πλευράς οι οποίες δεν βοηθούν τη διαδικασία.

Η άλλη πλευρά δείχνει να έχει στόχο να περάσουν οι μέρες χωρίς αποτέλεσμα μέχρι την 12η Ιανουαρίου που θα συγκληθεί η διεθνή διάσκεψη, ανέφερε ο κ. Γεωργίου, προσθέτοντας ότι σε σοβαρά θέματα που άπτονται της λειτουργικότητας του κράτους οι τουρκοκυπριακές θέσεις είναι απαράδεκτες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.