Ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος και το επιτελείο του υποπίπτουν από ολίσθημα σε ολίσθημα σε ό,τι αφορά το θέμα του ΓΕΣΥ, προσπαθώντας να δημιουργήσουν εκ του μη όντος εντυπώσεις.

«Ωδινεν όρος ο κ. Παπαδόπουλος και έτεκεν μυν, ήρθε και μας είπε αρχικά ότι μας έχει ηχογραφημένους λες και κάνουμε τίποτε εν κρυπτώ και παραβύστω τελικά μας είπε ότι ήταν πρακτικά μιας δημόσιας τοποθέτησης που έκανα στην ΟΕΒ, μετά μας είπε ότι ήταν ηχογράφηση από κάποιο μέλος της ΟΕΒ, που παράνομα ενδεχομένως έκανε και την διέθεσε και έδωσε τα πρακτικά, απόσπασμα πρακτικών» είπε.

Ζήτησε από τον κόσμο να διαβάσει προσεκτικά τι λέει ο ίδιος σύμφωνα με τα πρακτικά που το ΔΗΚΟ δημοσίευσε, 18 Ιουλίου του 2016, ‘τρεις μέρες πριν τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στην οποία μετείχε το ΔΗΚΟ και όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί όπου αποφασίστηκε και οριστικοποιήθηκε η μορφή του ΓΕΣΥ’.

Πρόσθεσε ότι ‘όταν άκουσα τον κ. Παπαδόπουλο στο ΡΙΚ να μιλά περί ηχογραφημένων δηλώσεων, λέγοντας ‘τον έχουμε ηχογραφημένο’, έδωσα τόπο στην οργή παρά τις απογευματινές μου δηλώσεις και άφησα το περιθώριο να υπάρξει μια διόρθωση αλλά μετά λύπης μου βλέπω σήμερα ότι αντί να σιωπήσουν και να ζητήσουν συγνώμη να επιχειρούν να κάμουν εκ του μη όντος ένα θέμα. Λοιπόν για να τελειώνουμε, ανατρέξετε στις δηλώσεις μου, την πρώτη μου συνέντευξη σε εφημερίδα τον Σεπτέμβριο του 2015 ένα μήνα μετά που ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Αυτό λέω στον ‘Φ’ ότι δηλαδή αρχίζουμε με μονοασφαλιστικό και αν έχει ελλείψεις μετεξελίσσεται σε πολυασφαλιστικό, σε μικτό είχα πει τότε’.

‘Δέστε συνέντευξή μου στη ‘Χ΄ τον Δεκέμβριο του 2015. Δέστε όλες μου τις δηλώσεις δέστε όμως και τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στα πρακτικά αλλά και των άλλων αρχηγών που λέει ακριβώς αυτό το πράγμα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι αν το μονοασφαλιστικό το οποίο προτείνει η κυβέρνηση δεν ενεργήσει και δεν λειτουργήσει εύρυθμα όπως αναμένουμε να το μετεξελίξουμε σε κάτι άλλο’ πρόσθεσε.

Λέγοντας ότι «όχι μόνο το κάναμε αυτό το πράγμα’ είπε «δέστε και το άρθρο 11.α του νόμου, αυτό ακριβώς λέει και το άρθρο αυτό που ψήφισε και ο κ. Παπαδόπουλος. Άρα περί ανακόλουθου Υπουργού του τα επιστρέφω. Ανακόλουθος είναι αυτός και είναι ντροπή που δεν είχε το σθένος να αναλάβει την ευθύνη του λάθους του που έκανε προχθές και προσπαθεί με περαιτέρω ψεύδη, μετατρεπόμενος σε έναν πρίγκιπα του σκότους και του ψεύδους και της λάσπης να εμφανιστεί ως δικαιωμένος. Είναι ντροπή στις μέρες μας να έχουμε άτομα νεαρής ηλικίας τα οποία αντί να υπηρετούν με αξιοπιστία τον τόπο να προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις εκ του μη όντος. Εδώ είμαστε και θα κριθούμε όλοι».

Κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει δήλωση του Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ ότι ‘θα κάνετε την πάπια και εσείς και θα φύγετε από το Υπουργείο’ είπε ‘δεν σχολιάζω κύμβαλα αλαλάζοντα ιδιαίτερα όταν είναι μισθοφόροι της λάσπης’.

Τέλος, κληθείς να αναφέρει εάν όταν στο παρελθόν έλεγε πως κάποιοι έψαχναν ηγέτες να υπερασπιστούν την αναχαίτιση του ΓΕΣΥ εννοούσε τον κ. Παπαδόπουλο, είπε ότι δεν αναφέρθηκε ποτέ στον κ. Παπαδόπουλο, για να προσθέσει «αλλά φαντάζομαι τώρα θα είναι κατανοητό από που προέρχονταν όλες αυτές οι πιέσεις και για να είμαι δίκαιος ο κ. Παπαδόπουλος προσωπικά δεν ήταν ανάμεσά τους, άτομα πολύ κοντά του ήταν».