Ήρεμη η «ΕΥΑ» χωρίς παρατράγουδα – Η πρόγνωση για απόψε και αύριο

Το βαρομετρικό χαμηλό “EΥA”, που θα επηρεάζει σήμερα την περιοχή, υποχωρεί αύριο κινούμενο ανατολικά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με πιθανότητα χαλαζιού. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι έντονα. Τις μεταμεσονύκτιες ώρες τα φαινόμενα εξασθενούν και καθίστανται σταδιακά μεμονωμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Σε καταιγίδα όμως, δυνατό να ενισχύονται στα 5 με 6 μποφόρ, με ισχυρότερες ριπές. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια, και μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με τοπική συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, το πρωί κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού, αλλά αργότερα και στα ορεινά ή και σε νότιες περιοχές του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι ανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στο ανατολικό μισό του νησιού μέτριοι και το πρωί τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή καταιγίδα, κυρίως κοντά στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι ανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά παροδικά στα ανατολικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα ανατολικα, αλλά μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά και μεμονωμένες βροχές, ενώ στα βορειοανατολικά δεν αποκλείεται και καταιγίδα. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.