Η ιρλανδική Αστυνομία συμβάλλει στη διαχείριση πληροφοριών της ΔΕΑ

Τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο (ΔΕΑ) επισκέφθηκε χθες Παρασκευή ο Υπουργός Επικρατείας για Νομική Μεταρρύθμιση της Ιρλανδίας, James Browne.

Ανακοίνωση της ΔΕΑ αναφέρει ότι τα μέλη της επανέλαβαν τη βαθύτατη τους ευγνωμοσύνη προς την Ιρλανδία για τη μακροχρόνια οικονομική της συνεισφορά προς τις δραστηριότητες της Επιτροπής.

Συζήτησαν επίσης το πεδίο δράσης και τη φύση της εκπαίδευσης που θα αναλάβει η ιρλανδική Αστυνομία για να βοηθήσει τη ΔΕΑ στη βελτίωση των τεχνικών διερεύνησης και διαχείρισης των πληροφοριών της.

Το επόμενο βήμα, που θα γίνει τους προσεχείς μήνες, θα είναι μια αποστολή για διεξοδική αξιολόγηση των αναγκών της Επιτροπής από έναν ανώτερο Ιρλανδό αξιωματικό έρευνας, αναφέρεται.

Τον υπουργό συνόδευαν ο Επίτροπος της Garda Siochana (Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία της Ιρλανδίας) Andrew Harris και ο πρέσβης της Ιρλανδίας στην Κύπρο Connor Long.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΑ συστάθηκε το 1981, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Το έργο της ΔΕΑ για την εκταφή, την ταυτοποίηση και την επιστροφή των λειψάνων των αγνοουμένων στην Κύπρο ξεκίνησε το 2006 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy