«Ήρθα για να μείνω» λέει ο Α. Δημητριάδης, την Πέμπτη ανακοινώνει ποιον θα στηρίξει

Ο υποψήφιος για την Προεδρία κ. Αχιλλέας Δημητριάδης ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα.

Το ποσοστό που συγκέντρωσε η υποψηφιότητά του στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών «θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο» δήλωσε ο Αχιλλέας Δημητριάδης ο οποίος θα ανακοινώσει την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί ποιον από τους δύο υποψήφιους που επικράτησαν θα στηρίξει, στη διάρκεια Δημοσιογραφικής Διάσκεψης. «Ήρθα για να μείνω κι αυτό το είπα ξανά και θα συνεχίζω να το λέω» ανέφερε σε δηλώσεις του στο εκλογικό του επιτελείο ο κ. Δημητριάδης.

Ερωτηθείς για την μετέπειτα πορεία του στο πολιτικό γίγνεσθαι ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι «δεν μπορώ από τώρα να σας πω την μεθοδολογία που θα ακολουθήσουμε κατά πόσον, δηλαδή, θα είναι μια ομπρέλα, θα είναι μια πλατφόρμα, μια συνεργασία θα είναι κάποιος τρόπος για να συζητούν δυνάμεις, αυτό θα το δούμε».

Συνέχισε λέγοντας ότι «να είστε βέβαιοι ότι εν ονόματι των ανθρώπων που στήριξαν αυτές τις θέσεις θα ήθελα να συνεχίσω γιατί πιστεύω ότι έχουμε ανοίξει μια διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων και ελπίζω ότι αυτός ο διάλογος θα βοηθήσει την κοινωνία μας να πάει μπροστά».

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης συνεχάρη τους δύο νικητές, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη».

Πρόσθεσε ότι «με βάση τις 12 προτεραιότητες που θέσαμε είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σε θέματα αρχής για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να αποφασίσουμε ποιόν από τους δύο θα υποστηρίξουμε».

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι κατά την προεκλογική εκστρατεία θέσαμε αρχές προβάλαμε καθαρές θέσεις αναδεικνύοντας τη σημασία του τίμιου κράτους «που είναι τώρα στη δημόσια συζήτηση και είναι από τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας».

Ο κ. Δημητριάδης ευχαρίστησε την Κίνηση «Αμμόχωστος για την Κύπρο» για τη στήριξη, το επιτελείο με την ομάδα του «που έκαναν μια απίστευτη δουλειά τους τελευταίους μήνες», την ομάδα στον Έφορο Εκλογών και τους δημόσιους υπαλλήλους που έκαναν αυτή τη διαδικασία να είναι μια «γιορτή της δημοκρατίας», όπως είπε.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς την οικογένεια και τους φίλους του «οι οποίοι πρώτα από όλα με άντεξαν και μου έδωσαν θάρρος να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια που πιστεύω είναι ο σωστός δρόμος».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.