Ισχυρή Αριστερά, η μόνη επιλογή για τις βουλευτικές εκλογές

Της Γιάννας Ιακώβου*

Όλοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα των επικείμενων βουλευτικών εκλογών. Στόχος μέσα από αυτόν το συλλογικό αγώνα είναι να δυναμώσουμε τη φωνή και το εκτόπισμα της Αριστεράς, για ένα πιο ισχυρό και αυτόφωτο ΑΚΕΛ. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι σημαντική, γιατί από το αποτέλεσμά της θα εξαρτηθεί το πόσο ισχυροί θα είμαστε για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Κύπρου και των εργαζομένων.

Είναι σημαντικό να εξέλθουμε πιο ισχυροί από την κάλπη για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες προκλήσεις στο Κυπριακό, όπου εδώ και 8 χρόνια βιώνουμε τα χειρότερα – διολίσθηση, παλινωδίες, λύσεις απαράδεκτες πάνω στο τραπέζι και παρατεταμένο αδιέξοδο. Οι κυβερνώντες δεν έχουν σαφή τακτική, δεν έχουν σχεδιασμό, δεν έχουν όραμα για την Κύπρο. Δεν έφεραν το Κυπριακό πιο κοντά σε λύση, το έσπρωξαν προς τη διχοτόμηση. Στην Αμμόχωστο είδαμε νέα τετελεσμένα να συντελούνται και δυστυχώς να επικρέμονται χειρότερα πάνω από το κεφάλι και την ψυχή μας.

Μόνο ένα ισχυρό ΑΚΕΛ θα μπορεί να αποτρέψει τη διολίσθηση του Κυπριακού. Παραμονές της πολύ σημαντικής πενταμερούς συνάντησης στη Γενεύη, ευελπιστούμε σε θετικές εξελίξεις για να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις. Εάν δεν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις επανέναρξης ουσιαστικού διαλόγου, τότε τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ αρνητικά για την Κύπρο.

Στο εσωτερικό και την καθημερινότητά μας είδαμε τη διαφθορά επί των ημερών αυτής της διακυβέρνησης να απογειώνεται. Να μετατρέπεται σε θεσμική. Οι κυβερνώντες θέλησαν λίγο πολύ να μας την παρουσιάσουν ως… ρουτίνα και ως αποτέλεσμα ενός πολύ πρόσφορου για τον τόπο επενδυτικού προγράμματος. Στην ουσία μιλάμε για το θησαύρισμα των ολίγων.

Ο θυμός μας για τα 8 χρόνια αναλγησίας, διαφθοράς αλλά και του αυταρχισμού των κυβερνώντων πρέπει να γίνει η κινητήριος δύναμη, το σημείο εφόρμησής μας για αγώνα, για να ανατρέψουμε τα απαράδεκτα που βιώνουμε.

Για μας η μόνη επιλογή είναι μια πιο ισχυρή Αριστερά στις 30 Μαΐου. Θέλουμε να αυξήσουμε τα ποσοστά μας, να θωρακίσουμε το κόμμα μας, έχουμε θέσεις ξεκάθαρες για όλα τα μεγάλα θέματα που συνθέτουν τη δημόσια ζωή στη χώρα μας, έχουμε αρχές και αξίες που πρέπει να τιμήσουμε. Θέσεις που ασπάζονται και συμπολίτες μας πέραν του χώρου της Αριστεράς. Αυτόν τον κόσμο τον θέλουμε μαζί μας.

Δεν λέμε λόγια, μετρούμε τα λόγια μας. Στις 30 Μαΐου το «φτάνει πια» πρέπει να μετουσιωθεί σε λαϊκή ετυμηγορία. Σε χιλιάδες ψήφους στήριξης στην Αριστερά. Είναι η ώρα για προοδευτική αλλαγή. Για μια ζωή χωρίς φόβο. Για να ξαναδώσουμε δύναμη στους πολίτες.

* Υποψήφια βουλευτής Αμμοχώστου, ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.