Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην «Αρένα» – Εκεί και… ο «Αίαντας» (φωτογραφίες)

Όλα είναι έτοιμα στο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο των ομίλων του UEFA EUROPA LEAGUE.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας, η οποία εκπόνησε ειδικό σχέδιο δράσης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Στο στάδιο και στην περιοχή περιμετρικά του σταδίου υπάρχουν πέραν των 200 αστυνομικών με πλήρη αντιοχλαγωγική εξάρτηση.

Doc.20221013.3970956.Astynomiafenerpantsie2 Scaled

Τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα για να διασφαλιστεί πως οι οπαδοί των δυο ομάδων δεν θα έρθουν σε επαφή.

Εξω από το στάδιο πήρε θέση και το αντιοχλαγωγικό όχημα της Αστυνομίας, Αίαντας. Εξάλλου, η Αστυνομία κάνει χρήση και τεχνικών μέσων, όπως είναι τα drones για καλύτερο έλεγχο και παρακολούθηση του ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ από ψηλά.

Doc.20221013.3970954.Astynomiafenerpantsie Scaled

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λήφθηκαν από την Αστυνομία και για τη μετακίνηση των οπαδών της τουρκικής ομάδας από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές και συγκεκριμένα από το Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας μέχρι τη Λάρνακα. Σε διάφορα σημεία στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας Λάρνακας βρίσκονται στις αερογέφυρες περιπολικά της Αστυνομίας.

Τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ Φενέρμπαχτσε στο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ θα παρακολουθήσουν πέραν των 7 χιλιάδων θεατών.

Οι είσοδοι του Σταδίου άνοιξαν για το κοινό η ώρα 17:30 και οι οπαδοί των δύο ομάδων κλήθηκαν να προσέλθουν έγκαιρα στο γήπεδο ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τον αγώνα.

Τονίζεται ότι απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων. Απαγορεύεται επίσης η μεταφορά στο στάδιο αναπτήρων και κερμάτων και η πληρωμή στις καντίνες του σταδίου θα γίνεται με πιστωτικές κάρτες. Απαγορεύεται η μεταφορά πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων με πολιτικά σύμβολα. Απαγορεύεται η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλοντα χώρο, στους τοίχους του Σταδίου και οπουδήποτε αλλού. Απαγορεύεται η είσοδος φιλάθλων εντός του Σταδίου, έχοντας στην κατοχή τους σακίδια ώμου και τα προστατευτικά κράνη των μοτοσικλετών τους. Οποιοσδήποτε, σημειώνει η Αστυνομία, δεν ακολουθεί τους κανόνες μπορεί να εκδιωχθεί από το Στάδιο χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει καμία νομική απαίτηση έναντι των αρχών του Σταδίου, ακόμα και αν κατέχει νόμιμο εισιτήριο. Επίσης, κινδυνεύει να συλληφθεί και να του επιβληθεί αυστηρό χρηματικό πρόστιμο.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία Λάρνακας μπορεί να τηλεφωνεί στους αριθμούς 112 ή 24804040.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία «βρίσκεται στους αθλητικούς χώρους για την προστασία των φιλάθλων. Διευκρινίζεται επίσης ότι θα βρίσκεται στη γύρω περιοχή του Σταδίου για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρηση του από το ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.