Ισχυρό μήνυμα η αποδοχή του ψευδοκράτους, λέει ο ΓΓ του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών

Ως πολύ ισχυρό μήνυμα στον κόσμο, χαρακτήρισε την αποδοχή του ψευδοκράτους ως μέλος παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, ο ΓΓ του Οργανισμού, Kubanıçbek Ömüraliyev.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κίπρις Ποστασί, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, ο κ. Ömüraliyev είπε ότι η απόφαση που λήφθηκε στις 11 Νοεμβρίου στην σύνοδο αρχηγών στο Ουζμπεκιστάν, θα φέρει πιο κοντά το ψευδοκράτος με τα τουρκικά κράτη.

Οι Τ/κ, είπε, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κόσμου. «Όπως και με τις άλλες χώρες πλήρη μέλη αλλά και παρατηρητές, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την τδβκ για ειρήνη, σταθερότητα και ανάπτυξη τόσο στην περιοχή μας όσο και παγκοσμίως».

Αναφερόμενος στις αποφάσεις που λήφθηκαν στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν κατά τη διάρκεια της συνόδου, είναι – όπως είπε – η υπογραφή της κοινής διακήρυξης, οι μεταρρυθμίσεις της συμφωνίας Nahçıvan, το όραμα του Οργανισμού μέχρι το 2040 και η στρατηγική 2022 – 2026.

Εργάζονται, πρόσθεσε, για την αύξηση του εμπορίου μεταξύ των κρατών – μελών του Οργανισμού ενώ ένας από τους σημαντικότερους τομείς συνεργασίας είναι εκείνος των μεταφορών.

Ιδρύθηκε επίσης το Τουρκικό Επενδυτικό Ταμείο, το οποίο θα παρέχει τους απαραίτητους πόρους για τις οικονομίες των κρατών μελών και παρατηρητών του Οργανισμού και θα βοηθήσει στη διαμόρφωση της οικονομικής ολοκλήρωσης μεταξύ τους, ανέφερε ο κ. Ömüraliyev.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy